Kiminek változtatnia kell a Ferrarinál

Vágólapra másolva!
Sir Frank Williams bízik benne, hogy Kimi Raikkönen változtat stílusán a Ferrarinál, és méltó utódja lesz Michael Schumachernek.
Vágólapra másolva!

A csapattulajdonos attól tart, hogy a finn versenyző kimagasló tehetsége a kicsapongások miatt komoly veszélybe kerülhet, éppen ezért abban bízik, hogy a Ferrarinak sikerül megváltoztatnia Kimi hozzáállásán a jövőben.

"Alig ismerem Kimit, de mikor megérkezett a Forma-1-be azonnal tudtam, hiba volt részünkről az, hogy nem csaptunk le előbb rá, hiszen már akkor igazi sztárként ünnepelték" - mondta Williams úr. "Sajnos azonban nem veszi elég komolyan a dolgokat, ami miatt szomorú vagyok. Nem követem figyelemmel, mit tesz a magánéletben, de Michael hozzáállása teljesen különbözik Kimiétől, talán sokkal profibb."

"Kár lenne elpocsékolnia tehetségét. Bízom benne, hogy Jean Todt meg tudja majd változtatni. Sajnálom, hogy nem Michael ül majd a másik Ferrariban, mert ők ketten egy fantasztikus párost alkothattak volna. Bízom benne, hogy meg fog változni, és remek munkát fog végezni."

Eközben a Ferrari leköszönő félben lévő technikai igazgatója, Ross Brawn ódákat zengett a finn versenyzőről, aki véleménye szerint felkészült a feladatra, és méltó utódja lesz Michael Schumachernek.

"Megvan minden benne, ami Schumacherben, és elszántsága mindenképpen motiválhatja a csapatot. Le kell ülnünk Kimivel, hogy meglássuk, mik az erősségei, és miként építsük köré a csapatot" - mondta a szakember. "Azonban az elsődleges cél az, hogy gyors legyen, utána már minden jön magától. Ha a versenyző nem elkötelezett, akkor a körülötte dolgozók csalódottak lesznek, ami kiábrándultsághoz vezet. Azonban nem számítok arra, hogy gondjaink lesznek Kimivel."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről