Hivatalos: Brawn távozik a Ferraritól

Vágólapra másolva!
Ahogy arra számítani is lehetett, a Ferrari csütörtökön hivatalos közleményében megerősítette, az elmúlt években technikai igazgatóként tevékenykedő Ross Brawn az idény végén elhagyja az olasz alakulatot és ezzel együtt a Forma-1-et.
Vágólapra másolva!

A Ferrari vezérkara már az Olasz Nagydíj előtt bejelentette, az év végén komoly szerkezeti átalakításon megy majd keresztül a csapat. Bár eddig csak találgatni lehetett, milyen személyi változások lesznek, a Ferrari csütörtökön hivatalos közleményt adott ki, melyben közölte a száraz tényeket.

Eszerint Brawn posztját november elsejétől Mario Almondo veszi majd át, míg Stefano Domenicali lesz a csapat sportigazgatója a jövőben, miután Jean Todt az ügyvezető igazgatói székbe került.

A motorfelelős, Paolo Martinelli szintén elhagyja a Ferrarit, és az anyacégnél, a Fiatnál folytatja tovább a munkát.

A technikai osztály a jövőben kiegészül egy karosszériáért felelős részleggel, melynek feje Aldo Costa lesz, míg Gilles Simon felel majd a motorrészlegért, akik mindketten az újonnan kinevezett technikai igazgató, Mario Almondo felé jelentenek.

"A Ferrari hatalmas köszönetet szeretne mondani Ross Brawn és Paolo Martinelli munkájáért, hiszen egy új fejezetet írtak a Scuderia és a sport történetében" - állt a Ferrari hivatalos közleményében. "Többéves kemény, kitartó munka után Ross Brawn úgy döntött, több figyelmet szeretne fordítani családjára, míg Paolo Martinelli a Fiatnál folytatja munkáját. Mindkettejüknek eredményekben és sikerekben gazdag jövőt kívánunk."

Bár korábban szó volt arról is, hogy Brawn fizetett szabadságra megy, és 2008-ban ismét visszatér a csapathoz, erről egyelőre egyik fél sem nyilatkozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!