A Toro Rosso a Red Bull legyőzésére hajt

Vágólapra másolva!
Gerhard Berger, a Scuderia Toro Rosso versenyistálló társtulajdonosa, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy csapata három éven belül már a középmezőnnyel csatázzon a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

A Red Bull fiókcsapata ugyan sokkal jobban szerepelt idén, mint az elmúlt években elődje a Minardi, az olasz gárda mindössze egyetlen pontot szerzett csak a 2006-os idényben, mellyel a vezetőség többé-kevésbé meg is volt elégedve.

A kiscsapat a jövőben komoly változásokon megy majd keresztül, először is megkapja a Ferrari V8-as motorjait, majd pedig éveken belül egy új főhadiszállásra költözik, ám a híresztelésekkel ellentétben továbbra is Olaszországban marad a bázisa.

"Olaszországban szeretnénk maradni" - mondta a csapat társtulajdonosa, az egykori Forma-1-es kiválóság, Gerhard Berger. "Jelenleg a Minardi egykori gyárában vagyunk, de pár éven belül új központot szeretnénk építeni, vagy Faenzában, vagy Forliban. Fontosnak tartjuk viszont, hogy továbbra is olasz csapat benyomását keltsük, éppen ezért is akarunk az országban maradni."

Ami a jövőbeli terveket illeti, Berger a következőkkel folytatta az Autosprint-nek adott nyilatkozatában: "Remek évet zárt a Toro Rosso 2006-ban, folyamatosan tartani tudtunk egy bizonyos szintet, de a következő szezon sokkal nehezebb lesz. Tervünk az, hogy pár éven belül a középmezőnybe kerüljünk, ám ehhez olyan csapatokkal kell felvennünk a harcot, mint a Williams, vagy a Red Bull Racing. Vasárnap délután mindenki ellenfél számomra, még anyavállalatunk a Red Bull is."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről