Webber: A Williamsnél baj volt a motivációval

Vágólapra másolva!
Mark Webber két évet húzott le a Williams istálló kötelékében, jövőre viszont már a Red Bull Racingnél versenyez majd. Az ausztrál pilóta két gyenge idényt hagy maga mögött, így érthetően nem túl jó szájízzel gondol vissza Williamses korszakára.
Vágólapra másolva!

Webber két évvel ezelőtt nagy lelkesedéssel vetette bele magát a nagy múltú csapattal való közös munkába. Ez érthető is volt, hiszen Frank Williams neve általában garancia a sikerre, és a csapatnak is rengeteg tapasztalata volt már a száguldó cirkuszban. Az ausztrálnak azonban gyorsan magához kellett térnie.

"Úgy terveztem, hogy hosszútávon dolgozom együtt a Williams-szel, de valahogy nem működött a dolog"- nyilatkozta Webber, akit nagyon meglepett az eredménytelenség. Ha egy futam rosszul sikerül az ausztrál számára, akkor az általában nagyon elszánttá teszi a következő megmérettetésre. A Williams alakulatánál viszont sokszor motiválni sem tudta magát kellőképpen.

"Úgyis mondhatnám, hogy elfogyott a levegő, ami nagyon meglepett. Normális esetben teljes mértékben a feladatomra koncentrálhatok, de itt nem mindig így történt. Ez pedig egy igen gyenge szezont vont maga után. Nem könnyű megemészteni azt sem, hogy ötödik szezonomban csak a 14. hely elérésre voltam képes a pilóták pontversenyében."

Webber csalódottsága tehát érthető, de az ausztrál most már lezárta ezt a korszakot, és előre tekint: "Szívből remélem, hogy a Williams jövőre jobb szezont fog futni. Ennek ellenére bízom benne, hogy a Red Bullal meg fogom tudni verni őket. De tényleg remélem, hogy feljavulnak"- fejezte be sportszerűen Webber.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről