A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hill: Show kell a népnek, nem űrközpont

Vágólapra másolva!
Damon Hill szerint Silverstone csak úgy tudja biztosítani a jövőjét, ha a hipermodern komplexumok felhúzása helyett inkább a versenyek látványosabbá tételét célozza meg.
Vágólapra másolva!

A British Racing Drivers's Club (BRDC) birtokában lévő silverstone-i versenypálya már évek óta a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone célpontja, ugyanis az üzletember véleménye szerint a történelmi helyszín minden tekintetben felújításra szorul. Az F1 impresszáriója a hónap elején egy olyan javaslattal állt elő, miszerint felváltva kerüljön megrendezésre a Brit- illetve a Francia Nagydíj, mely elképzelést Silverstone határozottan visszautasított.

A BRDC elnöke, Damon Hill azonban az Autosport magazinnak adott interjújában rávilágított arra, hogy véleménye szerint először is érdekes és izgalmakban gazdag versenyeket kellene nyújtani a nagyközönségnek, és csak utána szabadna azon gondolkozni, miként újítsák fel a modern pályákhoz képest valóban lepusztult ringet.
"A kérdés csak az, mit szeretnének üzenni a Brit Nagydíjnak?" - tette fel a költői kérdést Hill. "Silverstone legyen a világ legmonumentálisabb versenypályája, vagy itt rendezzék meg a világ legjobb versenyeit? Nekem is van erről egy saját véleményem. A sajtószobák, a paddock klubok, illetve a különböző szolgáltatásokat nyújtó komplexumok fantasztikusak az üzletemberek, és magas beosztásban dolgozók számára, azonban mi van a nézőkkel? Azt szeretnénk elérni, hogy aki Silverstone-ba látogat, az elégedett legyen, hogy a pénzéért megfelelő szolgáltatást kapott, mert különben többet nem fog visszatérni."

"Emlékszem, mikor a versenyhétvége mindhárom napja izgalmakkal teli volt, és a rajongók boldogan látogattak ki minden egyes nap a pályára. Ez kell a népnek, show. Ha valaki ellátogat Monacóba, az mindhárom nap fel van tüzelve, mert olyan parádés a hangulat. Régen itt is ez volt a helyzet, ám ez mára megváltozott."

"El kell érnünk, hogy a Brit Nagydíj legyen a világ legfantasztikusabb motorsport eseménye. Olyat kell csinálnunk, mint Goodwoodban, még annál is jobbat, igazi versenyzést. Egyfajta show-t kell felépítenünk, rengeteg látványelemmel. Ezzel az egész Forma-1 jól járna. Különleges légkört kell teremtenünk, de szerintem Bernie is ezt akarja."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!