A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hamilton nem aggódik a korai lehetőség miatt

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy David Coulthard a héten elmondta, véleménye szerint túl korai még a brit versenyző bevetése, és a McLaren jobban tette volna, ha az idei évben tesztpilótaként alkalmazza a GP2-es bajnokot.
Vágólapra másolva!

Bár az első színes bőrű Forma-1-es pilóta érkezését szinte mindenki örömmel fogadta, a Red Bull Racing skót versenyzője, David Coulthard szerint túl korai Hamilton bevetése, és a McLaren jobban tette volna, ha a jövő évben még tesztpilótaként alkalmazza a GP2-es széria idei világbajnokát, akinek a Renault-tól távozó Fernando Alonso csapattársaként kell megállnia a helyét debütáló évében a Forma-1-ben.

Bár Hamilton megérti Coulthardot, mégis úgy gondolja, megfelelően felkészült a jövő évre, még akkor is, ha kezdőként kell bizonyítania a Forma-1-ben.

"Adok David véleményére, hiszen hihetetlenül tapasztalt versenyző, mindig is felnéztem rá" - mondta a mindössze 21 esztendős Hamilton. "Valahol igaza van, azonban én mindent megtettem azért, hogy a Forma-1-be kerüljek, és ennek érdekében végigjártam a szamárlétrát. Rengeteget fogok tesztelni a téli időszak alatt, így bízom benne, hogy megfelelően fel tudok készülni az előttem álló feladatra."

"A csapat tudja, hogy fiatal vagyok és időbe telik majd, míg felveszem a ritmust, és hozom az eredményeket. Azonban fiatal vagyok, fittnek érzem magam, elkötelezett vagyok a sport iránt, ami a legfontosabb. Sok tekintetben legalább olyan jó vagyok, mint Alonso, és még rengeteget tanulhatok tőle. Mindketten keményen hajtunk majd, hogy sikereket érjünk el a következő idényben."

Hamilton kedden megkezdte a munkát a spanyolországi Barcelonában, ahol már a McLaren hivatalos versenyzőjeként körözhetett. A brit pilóta elmondta, teljesen másképp ült be az autóba, mint korábban, mikor csak tesztlehetőséget kapott a csapattól.

"Minden egyes alkalommal, mikor beindítottam az autót, mosoly ült az arcomra. A saját álmomban éltem" - magyarázta boldogan. "Teljesen másképp éreztem magam, mint mikor csak egy tesztet teljesítettem még GP2-es korszakomban. Akkor még nem tudtam, hogy milyen szerepet szán nekem a csapat. Most azonban úgy jöttem ide, hogy tudtam, én leszek a McLaren egyik versenyzője a következő idényben. Megkezdtem az ismerkedést a csapat tagjaival, hogy minél jobb munkát tudjunk végezni."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!