Ramirez: Hamilton a McLaren megmentője

Vágólapra másolva!
A McLaren egykori koordinátora, Jo Ramirez szerint a GP2-es széria idei világbajnoka, Lewis Hamilton óriási változást fog hozni a csapat történetében, és a színes bőrű versenyző lesz a jövő év bombameglepetése.
Vágólapra másolva!

Ramirez már csak tudja, hiszen 2001-es visszavonulásáig nem kevesebb, mint 40 évet töltött el a királykategóriában, és olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Alain Prost, Ayrton Senna, és Mika Hakkinen.

"Majd meglátják, Hamilton mindenkit meglep majd a jövő évben" - mondta Ramirez az Autosprint-nek adott nyilatkozatában. "Intelligens, és Alonso mellett lehetősége lesz nagyon gyorsan beletanulni a szakmába. Ennél jobb felállást el sem képzelhettem volna. Alonso komoly kihívás lesz Hamilton számára, ami egyre jobb teljesítményre sarkallja majd. Attól pedig nem kell tartani, hogy túl nagy nyomás lesz rajta, erről a McLaren biztos vagyok benne, hogy gondoskodni fog."

"Bárhol versenyzett, mindent megnyert, nincsen gyengéje, tökéletes versenyző. Szinte úgy érzem magam, mintha visszatértem volna a McLarenhez, és ismét mellette dolgoznék" - folytatta a szakember, aki szerint Hamilton sokkal nagyobb szeretet kap majd a csapattól, mint elődjei.

"Montoyával és Raikkönennel formális, távolságtartó volt a szerelők viszonya" - magyarázta Ramirez. "Hamilton azonban teljesen más, ő a csapattal nőtt fel, így szinte úgy tekintenek rá, mint közvetlen kollégájukra. Senkihez sem hasonlítható, akivel eddig dolgoztam. A McLaren kezdőket nem ültet be az autóba, csak profikat. Egy kicsit emlékeztet Francois Cevertre, aki szintén gyorsan bekerült a Forma-1-be. A Tyrell színeiben mutatkozott be, és debütáló évében a világbajnok Jackie Stewart mellett hihetetlen jól szerepelt."

A McLaren tíz év után először nem nyert futamot az idei évben, így a vezetőség mindenképpen előrelépést remél a 2007-es szezontól, mikor a csapat egy teljesen új felállással vág neki a Forma-1-es bajnokságnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről