Vágólapra másolva!
Mark Webber szerint csak 2008-ban fog kijönni igazán a Red Bull Racing valós ereje, noha továbbra is úgy gondolja, az energiaital-gyáros eddigi legsikeresebb évük elé néznek.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál versenyző az elmúlt két évet a Williams színeiben töltötte, ahol a csapat borzalmas teljesítménye miatt nem termett babér számára. Webber azonban úgy gondolja, a Red Bull Racing Adrian Newey segítségével a következő években feltámadhat, és a Forma-1 vezető alakulatává nőheti ki magát - jóllehet erre időre lesz szüksége.

"Biztos vagyok benne, hogy a csapat eddigi legsikeresebb éve előtt áll" - mondta Webber az Autosportnak adott nyilatkozatában. "Azonban úgy érzem, 2008 lesz az, mikor valóban dobbantani tudunk. Hogy mit várok az idei évtől? Azt gondolni, hogy rajt-cél győzelmeket aratunk, butaság lenne, de talán lehet néha szerencsém."

Webbernek már alkalma nyílt kipróbálni az RB2-es versenygépet a téli teszteken, ám a tavalyi modell még nem teljes egészében a sztártervező Adrian Newey munkája. Az ausztrál pilóta viszont már most tudja, az idei év sikerekben gazdag lesz a csapat számára, jóllehet az igazi áttörés 2008-ra várható.

"Mindenképpen szerencsésnek tarom, hogy Adrian a csapatnál dolgozik, amit az eredmények is igazolni fognak. Kimagasló tehetség, tudja, mi tesz igazán ütőképessé egy autót, így nekem csak az lesz a dolgom, hogy kihozzam abból a maximumot. Ezért vagyok itt" - folytatta Webber. "Rengeteg sikert elért már pályafutása során, és most új kihívásokat keresett magának, melyeket meg is talált a Red Bullnál. Éhes a sikerre, meg akarja mutatni a nagyvilágnak, hogy továbbra is a topon van."

"Mielőtt megismertem volna, azt gondoltam, hogy egy igazi műszaki ember, aki nem foglalkozik a versenyzők véleményével, azonban tévedtem. Nagyon is tisztában van azzal, mi történik a pályákon, miként változnak a körülmények a versenyhétvégén. Boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatunk" - tette hozzá Mark.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről