A Ferrari ajtaja mindig nyitva áll Brawn előtt

Vágólapra másolva!
A Ferrari ajtaja mindig nyitva fog állni az egykori technikai igazgató, Ross Brawn előtt, állítja utódja, Mario Almondo.
Vágólapra másolva!

A brit szakember a tavalyi év végén fizetett szabadságra vonult, ám sokan már most úgy gondolják, ő veszi majd át Jean Todt helyét a Ferrarinál a 2008-as idénytől.

Brawn rengeteget segített a Ferrarinak az elmúlt években, hat konstruktőri bajnoki címhez segítette a gárdát, míg Michael Schumacher is az ő irányítása alatt zsebelte be zsinórban öt bajnoki címét az olaszokkal. A hétszeres világbajnok egyébként első két trófeáját is Brawn segítségével szerezte meg 1994-ben és 1995-ben a Benettonnál.

Érthető okok miatt talán senkinek sem kell bizonyítani, hogy a Ferrari rengeteget köszönhet Brawnnak, amit utóda, Almondo is megerősített, aki hangsúlyozta, a mentorához hasonló kimagasló tehetségű szakembereknek mindig is helyük lesz a csapatban.

"A mi felfogásunk az, hogy a kiemelkedő tehetséggel rendelkező emberek mindig is a csapat tiszteletbeli tagjai maradnak. Ha visszatér, csak rajta fog múlni, milyen pozícióban szeretne tovább dolgozni. Pár nappal ezelőtt beszéltem Ross-szal, és éppen Argentínában horgászott" - mondta a Ferrari jelenlegi technikai igazgatója, Mario Almondo, majd hozzátette, neki nincs akkora felelőssége, mint anno elődjének volt, ugyanis nem csak az ő keze alatt készül az új autó. Alatta dolgozik az új technikai csapat, a karosszériafelelős Aldo Costa, és a motorzseni Gilles Simon közreműködésével.

"Néhány versenyen ott leszek, néhányat viszont kihagyok, hiszen a siker kulcsa a versenyek előtti felkészülésben rejlik" - magyarázta a szakember.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről