A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Michael védelmébe vette a Toyota motorokat

Vágólapra másolva!
A Williams istállónál mindenki meg van róla győződve, hogy jó döntést hoztak akkor, amikor a 2006-os szezon végén a Cosworth erőforrásait a Toyotáéra cserélték. Legutóbb Sam Michael, a csapat technikai igazgatója adott hangot véleményének.
Vágólapra másolva!

Több hozzáértő is ingatta a fejét a tavalyi évad végén, amikor a fennállása legpocsékabb idényét teljesítő Williams nem hosszabbította meg szerződését a Cosworth-szal. Az angolok a mezőny egyik legerősebb motorját szállították Frank Williams gárdájának, ám így is csúfos mérleggel zárt az istálló.

A Williams csapat idén már Toyota hajtóművekkel áll rajthoz, ám a szakértők és a kritikusok egy része nem tartja ezt jó döntésnek. A kritikák ellenére a grove-i székhelyű gárdánál mindenki meg van róla győződve, hogy a japán motorokkal kilábalhatnak az igencsak mély gödörből.

"A kritikák megalapozatlanok"- jelentette ki határozottan Sam Michael, a Williams technikai igazgatója. "A motoroknak mindig is remek adataik voltak, bármilyen fordulatszámon is teszteltük azokat. A teljesítménymutatóink nagyszerűek, így nincs okunk az aggodalomra."

A váltás legfőbb oka egyértelműen a sikertelenség volt, hiszen a Williams 2006-ban mindössze négy futamot tudott pontszerző helyen befejezni: "Tisztában voltunk vele, hogy az autónk a mezőny ötödik-hatodik leggyorsabb gépe volt, de a konstruktőrök versenyében nagyon kevés ponttal csak a nyolcadik helyen végeztünk. Ezt nehezen tudtuk megemészteni. Idén be akarjuk bizonyítani, hogy lényegesen jobbak vagyunk"- folytatta Michael.

A téli teszteken a Williams egy átmeneti autóval gördült pályára, ám az eredmények így is bizakodásra adnak okot: "Már négy versenyszimulációt is elvégeztünk, ami azt jelenti, hogy az autó a bokszból indult és három 25 körös etapot teljesített egy-egy szimuláció alkalmával. Az eredményekkel teljes mértékben elégedettek vagyunk, úgyhogy bizakodva várjuk az előttünk álló szezont"- fejezte be optimistán Sam Michael.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!