Vágólapra másolva!
A Forma-1-es csapatok sikeresen megegyeztek abban, hogy július közepén három napot tesztelnek majd a Belga Nagydíjnak helyet adó Spa-Francorchamps-i versenypályán, ahol egy év kihagyás után ismét rendeznek futamot az idei esztendőben.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a csapatvezetők úgy döntöttek, hogy Barcelona helyett a szeptemberben megrendezésre kerülő Belga Nagydíj helyszínén rendezik meg háromnapos tesztprogramjukat július 10. és 12. között, egy héttel a Brit Nagydíjat követően.

A spa-i pálya vezetője is szorgalmazta a csapatok elképzelését, ugyanis a júliusi tesztprogram sokat segíthetne az idei évben visszatérő Belga Nagydíj népszerűsítésében, illetve az is kiderülne, miként teljesítenek az új autók az átalakított aszfaltcsíkon.

Bár a FIA egyelőre még nem vette át a pályát, ez csak formalitás lesz, ugyanis az átalakított belga ring minden tekintetben kielégíti a szövetség elvárásait.

A csapatok nem véletlenül kampányoltak a belga pálya mellett, ugyanis azt szeretnék, ha egyre több tesztprogramot rendeznének a versenynaptárban is jelen lévő helyszíneken. Február második felében Bahreinben, míg két héttel a Maláj Nagydíj előtt Sepangban is tesztelhetnek majd a csapatok, mely mindenképpen hasznos lesz a számukra.

A belga ring egyedi karakterisztikája a híres, hírhedt Eau Rouge kanyarral semelyik ringéhez sem hasonlítható, így az ott fellépő igen különleges erőhatásokat csak Spaban tudják tesztelni a csapatok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről