A dízelmotoroké a jövő a Forma-1-ben

Vágólapra másolva!
A Ferrari tesztpilótája, Marc Gené ezúttal nem remek időeredményeivel hívta fel magára a figyelmet, hanem azon kijelentésével, miszerint elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben a Forma-1-ben dízelmotorokat is bevessenek.
Vágólapra másolva!

Jó néhány évbe telt, míg a dízelmotoros autók odáig fejlődtek, hogy a tulajdonosaiknak nem kellett szégyenkezniük benzines társaik előtt. A versenysportban is egyelőre mellékszerepet játszanak a gázolajat fogyasztó gépek, bár az Audi a Le Mans-i 24 órás versenyen aratott diadalával már az áttörés útjára lépett.

Jelenleg Marc Gené, a Ferrari tesztpilótája is dízel autóval száguldozik a pályán. A spanyol egy Peugeot 908-as prototípust vezet, amivel a francia márka az idei 24 órás versenyen készül rajthoz állni.

"Nem igazán tudtam, hogy mire is számíthatok, de rá kellet jönnöm, hogy ez a Peugeot bizonyos szempontból hasonlít a Forma-1-es autókra"- nyilatkozta a spanyol.

A 32 éves versenyző úgy véli, hogy egy napon majd a száguldó cirkuszba is betehetik a lábukat a dízelhajtású autók: "Miután kipróbáltam ezt a Peugeot-t, úgy gondolom, hogy a dízel meghajtású motorok a Forma-1-ben is megállnák a helyüket."

Erre azonban minden bizonnyal várni kell még néhány évet, hiszen komolyan egyelőre senki nem foglalkozik azzal a gondolattal, hogy a benzint dízelre cserélje.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről