A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jöhetnek az éjszakai versenyek az F1-ben

Vágólapra másolva!
Már nem kell sokat várni az első éjszakai Forma-1-es versenyre, ugyanis a sztártervező Hermann Tilke szerint a technológia jelenlegi állása már lehetővé teszi az esti futamok megrendezését, és televíziós közvetítését.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone korábban már elmondta, akár pár éven belül megrendezésre kerülhet az első éjszakai verseny a királykategóriában. Bár egyelőre nem tudni, hol rendeznék meg a különleges futamokat, Japán és Kína pályázik a legnagyobb eséllyel erre.

Bár eddig technikai okai voltak annak, hogy nem rendeztek sötétben versenyeket, a sztártervező Hermann Tilke az Autosport magazinnak adott interjújában elmondta, a technológia jelenlegi állása szerint már nem jelenthet gondot az ilyen rendezvények megszervezése. A német szakember szerint a világítástechnika és a jelenlegi kameratechnológia minden akadályt elgördített az éjszakai versenyek útjából.

"A legnagyobb probléma a világítás" - mondta. "A pályáknak nem kell megváltozniuk, csak hely kell arra, hogy különböző világítótesteket elhelyezzünk körülötte. Igen nagy fényerőre van szükség ahhoz, hogy a kamerák tisztán lássák az autókat, és ne fekete foltok legyenek. Azonban az elmúlt években rengeteget fejlődött a technológia, éppen ezért ez már nem lehet probléma."

Az éjszakai versenyek nyilvánvalóan olyan országokban kerülhetnének megrendezésre, melyek az időeltolódás miatt délutáni időpontban lennének Európában, így Japán, illetve Kína valóban jó eséllyel pályázik egy esti futam megrendezésére.

Nem új ötletről van szó, hiszen Amerikában nagy divat az esti versenyzés, amit az is bizonyít, hogy a nagyobb szériákban, mint például a NASCAR, a Champ Car, és az IndyCar, szintén rendeznek éjszakai futamokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!