Csúszhat a Renault tesztprogramja

Vágólapra másolva!
Heikki Kovalainen tegnapi balesete keresztülhúzhatja a Renault számításait, ugyanis a franciák nagy valószínűséggel csak egy autóval körözhetnek a holtszezon utolsó tesztnapján.
Vágólapra másolva!

Kovalainen a többiekkel egyetemben kedden kezdte meg kétnapos tesztprogramját Bahreinben, ahol az elmúlt héten már kezdetét vette a munka. A finn pilóta a hetes kanyarban elvesztette autója felett az uralmát, és hatalmas sebességgel, oldalirányból a pályát övező szalagkorlátnak csapódott.

Az R27-es jobb oldala rommá tört, azonban Kovalainen a csodával határos módon sérülés nélkül megúszta a becsapódást. Az újonc sofőr baleste komoly hatással lehet a Renault tesztprogramjára, ugyanis bármennyire is keményen dolgoznak a szerelők a versenygépen, az maximum csak délutánra készülhet el.

A bahreini teszt kulcsfontosságú a csapatok számára, hiszen ez az utolsó alkalom arra, hogy beállítsák utóikat a március 18-án megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíjra.

"Elég nagy balesetem volt, a hetes kanyarban elvesztettem az uralmam az autóm felett, és elég keményen a szalagkorlátnak csapódtam" - mondta a finn sofőr a nap végén. "Mivel a biztonsági berendezések kiválóan működtek, szerencsére nem sérültem meg. Azonban az autó rommá tört, így nagy valószínűséggel csak szerda délután tudom ismét megkezdeni a munkát."

"Sajnos ezzel csúszik a programunk, de mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy minél előbb elkészüljön az autó. Ha készen lesz, akkor száz százalékot bele fogok adni, hogy elvégezzem a maradék munkát. Jól állunk, hiszen az elmúlt héten megrendezett háromnapos tesztprogramon remekül haladtunk, viszont még számos területen kell javítanunk a szezonnyitó melbourne-i futamig."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!