A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ecclestone éjszakai versenyeket szeretne

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nem titkolta, a jövőben számos éjszakai versenyt szeretne rendezni a királykategóriában. A brit üzletember célja, hogy még látványosabbá és izgalmasabbá tegye a világbajnokságot.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 impresszáriója már korábban is eljátszott az éjszakai versenyek bevezetésének gondolatával. Szingapúr, Kína, és Japán - az időeltolódás miatt - pályázik a legnagyobb eséllyel egy éjszakai verseny megrendezésére, noha egyelőre még nem tudni, mikorra készül el az első olyan ring, melyet megfelelően ki lehet világítani.

Ecclestone továbbá azt is elmondta, az idei 17 futamos bajnokság helyett jövőre rekordszámú 20 állomásos versenynaptárat szeretne, amire azért is van szükség, mert számos új ország pályázik a Forma-1-be kerülésre.

"Húsz versenyt szeretnék, és már most egy hároméves terven dolgozom" - mondta a milliárdos üzletember a Mail on Sunday-nek adott interjújában. "Továbbá mindenképpen szeretném, ha hamarosan már éjszakai versenyeket is rendeznénk a Forma-1-ben. Ugyan komoly technikai felkészültség kell ehhez, ami egyelőre még sehol nincs meg, de szerintem sokkal többen néznék a tengerentúli versenyeket, ha azok európai idő szerint hajnal helyett napközben kerülnének megrendezésre. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha a tengerentúlon helyi idő szerint este rendezünk versenyeket."

"Véleményem szerint nem ideális, hogy a szezon első versenye, az Ausztrál Nagydíj helyi idő szerint délután kerül megrendezésre. Szerintem sokan fel sem kelnek hajnalban, hogy Európából is figyelemmel kövessék az eseményeket" - tette hozzá Ecclestone.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!