A két Ferrari az élen a második edzésen

Vágólapra másolva!
Bár az első szabadedzésen még a címvédő Fernando Alonso uralta a mezőnyt, a délutáni tréningen változott a helyzet, és ahogy arra számítani is lehetett, a Ferrari átvette a vezetést Melbourne-ben. Massa és Raikkönen mögött az újonc Hamilton következett.
Vágólapra másolva!

Egy alkalomtól eltekintve, mikor Alonso állt az élre, mindvégig Massa uralta a mezőnyt az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén Melbourne-ben. A Ferrari brazil sofőrje 1:29.393-as idejével azonnal az élre ugrott, melyen folyamatosan javított. Mikor legnagyobb riválisa, Fernando Alonso második nekifutásra kilenc ezredre megközelítette, ismét nekidurálta magát, és újabb négy tizedet adott a spanyolnak - jelezve, nem adott még ki mindent magából és autójából.

A McLaren és a Ferrari versenyzőinek párharca jellemezte a 2007-es szezon nyitónapját, melyből végül az olaszok jöttek ki győztesként, noha ebből még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni. Már a második tréningen előkerült a piros zászló, mikor Rubens Barrichello a célegyenesre ráfordító kanyart túlságosan szélesen vette, és miután bal hátsó kerekével ráhajtott a műfűre, elvesztette Hondája felett az uralmát, és a gumifalban végezte.

Szinte ezzel egy időben az újonc Heikki Kovalainen Renault-ja a hármas kanyarban megadta magát. A finn pilóta mindössze csak tíz kört tudott megtenni a második tréningen és végül a tizennyolcadik pozícióban végzett. Csapattársa, Giancarlo Fisichella ennél jóval eredményesebb edzést zárt, és bár az utolsó pillanatokban az ő autója is megadta magát, végül a negyedik helyen landolt, a McLaren újonca, Lewis Hamilton mögött.

A GP2 bajnoka két tizedmásodpercet adott világbajnok csapattársának, Fernando Alonsónak, aki a kezdeti lendület után visszacsúszott a hetedik pozícióba. A spanyol bajnokot a BMW Sauber német sofőrje, Nick heidfeld, és a Williamsszel szárnyaló Alexander Wurz előzte meg, akinek csapattársa is remekül szerepelt, Rosberg a nyolcadik lett.

Az első tíz sorát Robert Kubica és David Coulthard zárta, akik mindketten tettek egy kisebb kitérőt az első kanyar bukóterében.

Mivel a második tréningen száraz pálya fogadta a versenyzőket az esős első szabadedzés után, szinte azonnal megtelt az ausztrál ring. Mindenki gyorskört akart teljesíteni, aminek meg is lett az eredménye: többen a pálya szélén találták magukat nagy igyekezetükben. Öt perc alatt nem kevesebb, mint öt versenyző került bajba: Heidfeld és Trulli szinte egyszerre látogatta meg az első kanyar utáni bukóteret, majd jött Vitantonio Liuzzi, aki megpördült a Toro Rossóval, míg Robert Kubicát és Nico Rosberget a tizenkettes ív tréfálta meg.

Érdekes megjegyezni, hogy míg a Toro Rosso nem teljesített kimagaslóan, a Super Aguri elverte a Hondákat a második edzésen, amit a riválisok nyilvánvalóan nem néznek majd jó szemmel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről