Fisichella: Radikális változtatásokra van szükségünk

Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő Renault igen gyengén kezdte az idei szezont, és egyesek már arról pusmogtak, hogy a csapat új autót épít. Ezt a Renault cáfolta, de az egyik pilóta, Giancarlo Fisichella radikális változtatásokat sürget.
Vágólapra másolva!

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a Renault-k messze elmaradtak az elmúlt két évben mutatott formájuktól. Fisichella ötödik, újonc csapattársa, Heikki Kovalainen pedig csak tizedik lett Melbourne-ben.

A héten a mezőny Malajziában, a következő nagydíj helyszínén tesztel. A keddi és a szerdai nap eredményei alapján megállapítható, hogy a franciák egy helyben topognak. Tegnap a fiatal Nelson Piquet körözött és csak egy autót tudott maga mögé utasítani. Szerdán a pályafutása első F1-es futamán sokat hibázó Kovalainen sem jutott sokkal többre, a finn is a vert mezőnyben végzett.

A csapat ugyan cáfolta, hogy az R27-es modell módosított verziójának megépítésébe kezdett volna, de Giancarlo Fisichella ezt szorgalmazná: "Új első kerékfelfüggesztést kellene építenünk és a karosszériára is ráférne egy kis módosítás, bár ez rengeteg időt emésztene fel"- nyilatkozta az olasz, látva csapata gyengélkedését.

"Ahhoz, hogy megmentsük a szezonunkat, radikális változtatásokra van szükségünk. Ez még mindig jobb megoldás, mintha lépésről-lépésre próbálnánk meg kiutat találni"- tette még hozzá Fisichella.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!