A Honda még nem áll rá a jövő évi autóra

Vágólapra másolva!
A Honda Racing egyelőre még nem kezdi meg jövő évi autójának fejlesztését, és ahelyett, hogy már most a 2008-as szezonra koncentrálna, továbbra is az idei autója továbbfejlesztésére helyezi a főbb hangsúlyt, jelentette ki a csapat versenymérnöke, Jacky Eeckelaert.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a Honda borzalmasan kezdte az idei évet, és eddig egyetlen pontot sem sikerült szereznie az idei évben, a brackley-i bázisú alakulat vezetősége úgy gondolja, ahelyett, hogy eszeveszett kapkodásba kezdenének, mindennél fontosabb, hogy mindent kihozzanak jelenlegi autójukból még az idei évben.

A japán gárda keményen dolgozik azon, hogy az aerodinamikai csomag továbbfejlesztésével több teljesítményt csikarjon ki az RA107-es modellből, melyre az ügyvezető, Nick Fry szerint legkorábban a június elején megrendezésre kerülő Kanadai Nagydíjon lesz esély. Bár egyesek úgy gondolják, a Honda jobban tenné, ha már a 2008-as idényre koncentrálna, Eeckelaert mégis úgy véli, nem szabad leírni magukat az idei évre.

"Egy csapatnak soha nem szabad leírnia az esélyeit, egyszerűen nem engedheti meg magának" - mondta a szakember. "Ha az ember elkezd dolgozni egy új autón, tudnia kell, miként tudná azt jobbá tenni. Van egy tervünk, amit ha tartani tudunk, akkor hozni fogjuk az eredményeket. Nem szabad eldobnunk az idei évet, hogy már most a 2008-as szezonra kezdjünk el készülni, ez nem jó."

"A szezon végén már más a helyzet, akkor megtehetjük, ahogy azt a McLaren is tette a tavalyi évben. A harmadik helyen álltak a bajnokságban négy versennyel a szezon vége előtt, és tudták, már esélyük sincs befogni az első kettőt. Mögöttük álltunk, de érezték, hogy nem jelenthetünk rájuk veszélyt. Ekkor már sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a jövő évi autóra. De ennyire korán? Nem, semmi értelme. Keményen kell dolgozni a jelenlegi autón, mert sokkal több van még benne".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!