Ron Dennis leadná a csapatfőnöki pozíciót

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Ron Dennis megerősítette, hogy ugyan a jövőben is az istállónál maradna, ám a csapatfőnök szerepet átadná másnak. Dennis a McLaren jelenlegi ügyvezetőjét, Martin Whitmarsh-ot favorizálja.
Vágólapra másolva!

A 60. születésnapját júniusban ünneplő Dennis indoklása szerint a jövőben szeretne olyan dolgokkal is foglalkozni, melyekre jelenlegi beosztása mellett egyszerűen nincs ideje.

Dennis már tavaly is megszellőztette a dolgot, akkor azt mondta, hogy öt év múlva már nem szeretne csapatfőnökként közreműködni. A brit meg van róla győződve, hogy a Martin Whitmarsh vezette menedzsment teljesen alkalmas lenne arra, hogy átvegye a helyét, és a csapat nélküle is sikeresen működne tovább.

A csapatfőnöki pozíciót minden bizonnyal a McLaren jelenlegi ügyvezetője, Martin Whitmarsh venné át, amivel Dennis is maximálisan egyetért: "Martin évek óta hűséges a McLarenhez, több kollégájához hasonlóan. Így ha én majd visszavonulok, akkor ő bátran a helyembe léphet"- nyilatkozta Dennis.

"Nagyon élvezem a munkát a csapattal, jelenleg sikeresek is vagyunk, de ez nem változtatja meg a döntésemet, és szeretnék lehetőséget adni másoknak is arra, hogy karriert építsenek maguknak. Persze elnökségi tagként továbbra is a fedélzeten maradnék, egészen addig, amíg a tulajdonosok igényt tartanak rám"- folytatta a csapatfőnök.

"De ebben a tempóban nem tudok örökké dolgozni, mint ahogyan eddig hajtottam, és most már szeretnék olyan dolgokra is időt szakítani, amikre eddig nem volt lehetőségem"- fejezte be Ron Dennis, aki az 1980-as évek elejétől szolgálja a McLaren-t.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről