A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Briatore hadat üzent az unalomnak

Vágólapra másolva!
Flavio Briatore jelenleg nem csak azzal foglalkozik, hogy a mély kátyúban lévő Renault szekerét valahogy előremozdítsa, de a Forma-1-es versenyhétvégék programját is nagymértékben átszabná.
Vágólapra másolva!

Az olasz szakember egyik minapi nyilatkozatában elmondta, hogy szerinte a kisebb szériák, így például az A1 és a GP2 menetrendjéből is tanulhatna a száguldó cirkusz.

A Forma-1-ben évek óta változtatják például a gumikra vonatkozó szabályokat, de az időmérő edzés lebonyolítása is sokat formálódott az utóbbi időben. Ezen intézkedések azonban nem érték el igazi céljukat, vagyis nem lett sokkal izgalmasabb a versenysorozat.

Flavio Briatore nem is lenne Flavio Briatore, ha nem tudná, hogy miként lehetne ezen változtatni, a Renault csapatfőnöke szerint a versenyhétvégék metodikáját alaposan fel kellene forgatni.

"Az a feladatunk, hogy versenyezzünk, nem az, hogy teszteljünk"- nyilatkozta az olasz Autosprintnek. "Több versenyre van szükségünk, de meg kell változtatni a kvalifikáció és a futamok menetrendjét is."

Az 57 éves csapatfőnök a héten már elmondta, hogy szerinte a GP2-ben is alkalmazott menetrendhez hasonlóan a Forma-1-ben is két futamot kellene rendezni egy hétvége alatt, ám a második fordulóban az első nyolc fordított sorrendben állna rajthoz. Ez vélhetően egy temérdek előzéshez vezetne, hiszen a leggyorsabb pilóták hátrébbról indulhatnának.

"Ha két verseny lenne egy hétvégén, akkor azok a pilóták, akiknek az első futamon nem jött ki a lépés, a másodikon javíthatnának"- érvelt tovább Briatore.

"Manapság a második bokszkiállások után semmi nem történik a versenyeken, leszámítva egy-két balesetet. De a futamok így borzasztó unalmasak lesznek. Valamit mindenképpen tennünk kell, hogy fokozzuk az izgalmakat"- fejezte be a Renault-vezér.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!