A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Renault a jövő évi fejlesztésektől várja a sikert

Vágólapra másolva!
A Renault már javában megkezdte jövő évi autójának tervezését és fejlesztését.
Vágólapra másolva!

A vezetőség szerint már az idei évben löketet adhat nekik, és ha minden jól alakul, hamarosan kilábalhatnak a problémákból.

Az elmúlt két év világbajnok csapata az idei évben megrendezett eddigi három versenyen csúnyán alulmaradt riválisaival szemben. A Renault vezetősége azonban optimistán látja a jövőt, ugyanis az enstone-i főhadiszálláson keményen dolgoznak a mérnökök, hogy megoldást találjanak a problémákra.

Ugyan a francia alakulat vezetése biztos benne, hogy javulást tud elérni az R27-es modellel, a csapat ügyvezetője, Flavio Bridtore bízik benne, hogy a 2008-as munkálatokból is hasznot húzhatnak már az idei esztendőben.

"Már most dolgozunk a jövő évi autón" - mondta a szakember az Autosprintnek adott nyilatkozatában. "Semmin nem szabad elcsúszni, céljaink vannak. Bármit is találunk az új autó fejlesztése során, azt már idén kamatoztatni fogjuk."

Briatore szerint egyébként semmi különös nincs abban, hogy két sikeres év után visszaesett a Renault teljesítménye, ugyanis nem ritka az ilyen a Forma-1-ben. "Sokszor volt már erre példa a Forma-1 történetében. Nézzék csak meg a Ferrarit, a Williamst, vagy a McLarent. Ez teljesen normális ebben a sportban. A legapróbb részletek is számítanak. Néhány ezred dönt csak arról, hogy negyedik, vagy kilencedik vagy."

Az olasz szakember továbbá elmondta, az általuk kifejlesztett és először használt ellensúlyos lengéscsillapító körüli mizéria - mely a tavalyi évüket végigkísérte - miatt esett vissza a teljesítményük 2007-ben.

"A probléma az volt, hogy a tavalyi évben hátrányból indultunk. Komoly nehézségeket gördítettek az utunkba. Ha ez nem lett volna, akkor ma más lenne a helyzet, mert már akkor elkezdhettük volna az új autó fejlesztését, mint mondjuk a McLaren. Sajnálatos módon, ha hátrányból kell megnyerned a bajnokságot, akkor elcsúszhatsz."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!