Brawn júliusig időt kér, de nála a Ferrari a favorit

Vágólapra másolva!
Egyre biztosabb, hogy a Ferrari tavaly visszavonult technikai igazgatója, Ross Brawn hamarosan visszatér a Forma-1-be. Azt viszont egyelőre még csak sejteni sem lehet, hogy a szakember melyik csapat ajánlatát fogadja majd el.
Vágólapra másolva!

Azok után, hogy a Ross Brawn tavaly Brazíliában letudta utolsónak vélt Forma-1-es versenyét is, világkörüli útra indult. A brit zseni azonban már ismét a szigetországban tartózkodik, ahol legfőbb foglalatossága az lehet, hogy rangsorolja a befutó ajánlatokat.

A hosszú éveken keresztül a Ferrari fő stratégájaként funkcionáló Brawnt ugyanis az utóbbi időben egyre többen próbálják visszacsábítani a száguldó cirkuszba. Az ötlet először a Honda vezetőségének fejéből pattant ki, de természetesen egykori munkaadója, a Ferrari is szívesen öltöztetné vörös uniformisba a szakembert. De az is biztosra vehető, hogy a mezőnyben nincs olyan csapat, ahol nem vetődött volna fel a neve.

Így Brawnnak nincs oka kapkodni, és júliusnál előbbre nem is ígért döntést. Addig még mindenképpen szeretne leülni hivatalosan is a Ferrari képviselőivel, de természetesen más ajánlatokat is meghallgat, ám az már szinte biztosra vehető, hogy 2008-tól újra csatasorba áll.

"Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy volt néhány telefonhívásom, de egyelőre senkivel sem állapodtam meg, hiszen előbb tudni szeretném, hogy a Ferrarinál milyen lehetőségeim vannak"- fedte fel a jelenlegi helyzetet Brawn. "Júliusban már tudni fogom, hogy mit akarok, és azt is, hogy mire lesz lehetőségem."

"Az volt az érzésem, hogy szünetre van szükségem. Egyelőre most is a lehető legmesszebb akarok lenni a Forma-1-től, szabadságra vágyom, nyugodtan akarok gondolkodni"- folytatta a kapós brit, aki júliusig a visszatéréséről senkivel sem tárgyal.

Ha Brawn a Ferrarit választja, akkor minden bizonnyal más beosztást kér majd, mint korábban. " A technikai igazgatói poszt remek feladat, de nem szeretném ugyanazt csinálni, mint korábban. Ráadásul az utódom nagyszerűen végzi a feladatát. Nem lenne tőlem sportszerű, ha ebben a szerepben térnék vissza"- mondta az 52 éves brit, aki akár a csapatfőnöki tisztséget is átveheti Jean Todttól.

Amennyiben a Ferrari is komolyan gondolja, hogy újra munkát ad a korábbi sikerkovácsnak, akkor egyértelműen előnyösebb helyzetben lesz a többi csapattal szemben: "Sok szállal kötődöm a Ferrarihoz, ez kétségtelen. Ha sikerülne egyezségre jutnunk, annak nagyon örülnék, mivel újra egy fantasztikus gárdával dolgozhatnék együtt."

Viszont a mezőny többi tagjának sem kell elkeserednie, hiszen a stratéga nem zárta ki a váltás lehetőségét sem: "Ha a Forma-1-ben győztes valaki, a többiek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy legyőzzék őt. Így sokan megerősödnek, és nagy energiát mozgósítanak a cél érdekében. Egy ilyen program részesének lenni is nagy kihívást jelentene"- fejezte be Ross Brawn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről