A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fisichella remekelne a kedvencén

Vágólapra másolva!
Az elmúlt két évben a Renault istálló mind az egyéni, mind a csapat világbajnokságot megnyerte. A kétszeres világbajnok Fernando Alonso távozását követően viszont a francia csapat egyelőre csak vergődik, még akkor is, ha Giancarlo Fisichella szerint folyamatos a fejlődés.
Vágólapra másolva!

A két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon az olasznak is minden esélye megvolt arra, hogy pontokat szerezzen, ám a szerencse elpártolt csapata mellől, és csak kilencedik lett. A monacói futamot viszont nagy reményekkel várja a rutinos pilóta.

"A barcelonai versenyem meglehetősen nehéz volt a tankolásnál fellépő problémák miatt, de úgy vélem, hogy a teljesítményszintünk már jobb volt a hétvége során"- kezdte némi visszatekintővel Fisichella. "Elismerjük, hogy még nem tartozunk az élcsapatok közé, de folyamatosan haladunk előre és ez egyaránt nagyon fontos mind a csapat, mind a motiváció szempontjából."

"Elszántak vagyunk a legjobbak közé való visszatérést illetően, és hogy ez biztosan a lehető leghamarabb megtörténjen, ennek érdekében mindenki egyenletesen dolgozik. Monaco a soron következő kihívás számunkra és az a célunk, hogy a legjobb formánkat hozzuk."

"El sem tudom mondani, hogy mennyire kedvelem a Monte-Carlói pályát"- folytatta az olasz. "Az itt megrendezett futamokon rengeteg incidens történik, éppen ezért a verseny minden pillanatában készen kell állnod arra, hogy valamennyi lehetőséget megragadj, mindeközben maximális koncentrálás mellett, hiba nélkül kell végignyomni."

"Sokkal közelebb vagy az emberekhez, ugyanakkor ezzel egy időben érezheted, hogy ez a hely csupa történelem, egyike a motorsport legendás helyszíneinek. Őszintén szólva már nagyon várom, hogy csütörtökön a pályára gurulhassak"- fejezte be Fisichella.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!