A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Monacóban egyértelművé vált: éledezik a Renault

Vágólapra másolva!
A Renault csapatának fekszik a hercegségbeli pálya, ezt az elmúlt években Trulli és Alonso is győzelemmel bizonyította. Vasárnap erre esélye sem volt a francia gárdának, de az év eleji gyengélkedést kezdik maguk mögött hagyni Fisichelláék.
Vágólapra másolva!

A Monacói Nagydíj a Renault szempontjából felemásra sikeredett, mert bár Kovalainen helyezése nem sok örömre ad okot, Fisichella teljesítménye biztató a következő futamokra nézve, az olasz ugyanis negyedik lett.

Giancarlo Fisichella (4. hely):
"Ez egy nagyon jó eredmény számomra, és a csapat számára is, biztató a jövőre nézve. Büszkék lehetünk arra a munkára, amit ezen a pályán véghezvittünk a hétvégén, és köszönet jár mindenkinek a gyárban, aki hozzájárult ehhez a mai eredményhez. Az autónak nagyobb volt a tapadása az új első szárnynak köszönhetően. Jól éreztem magam a versenyen, keményen nyomtam egészen addig, amíg bizonyossá nem vált, hogy a pozícióm biztonságban van. Jó érzés volt a BMW előtt végezni, ez először történt meg velünk idén, és mostantól több időnk lesz a további fejlesztésekre is. A kanadai pályát is szeretem, remélhetőleg ott még előrébb tudunk lépni két hét múlva."

Heikki Kovalainen (13. hely):
"Úgy gondolom, ezt a hétvégét minél hamarabb el kell felejtenem. Nem indult valami jól, az időmérő edzés is nehéz volt, a versenyen pedig nem tudtam kibontakozni. Beragadtam Coulthard mögé az első szakaszban, habár megelőztem őt a kiállásoknál, és keményen hajtottam utána, azonban ez sem volt elég hogy utolérjem az élen haladókat. A végén pedig valami történt a motorral és kis híján elment belőle az összes erő. Ez annál is inkább frusztráló, mert az autó jól vezethető volt a hétvégén, de a kritikus pillanatokban, ennek már nyoma sem volt. Úgy hiszem a verseny szombat délután eldőlt, de ez már történelem. Itt az idő hogy előretekintsünk Kanadára, ahol versenyképesebbek lehetünk. Ez ismét egy új pálya lesz számomra, de már várom hogy ott vezethessek."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!