A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tartós kánikulára van kilátás

Vágólapra másolva!
Pénteken már többfelé számíthatunk 30 fokos kánikulára, ami egész hétvégére megmarad. A jövő hét elején pedig országossá válik a hőség, jóval 30 fok feletti értékeket is mérhetünk. Addig is szép nyári időnk lesz, szerdán és csütörtökön is meghaladja a hőmérséklet a százéves átlagokat. Frontmentes időnek örülhetünk, sok napsütéssel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. A hőmérsékletek 25 fok közelében, inkább felette alakulnak.
Vágólapra másolva!

Kontinensünk legnagyobb részére jelenleg szélsőségektől mentes, átlagos júniusi idő a jellemző. Egy legyengült hidegfront a Benelux államokban, Dániában okoz esőket. Az Alpok és a Kárpátok vidékén a sok napsütést követően elszórt zivatarok alakulnak ki. A Balkánon gyakoribbak a heves zivatarok. A Fekete-tenger északi partvidékén felhős, csapadékos, hűvös az idő. A kontinens legnagyobb részén az átlagosnak megfelelő hőmérsékletek a jellemzők. Északkelet-Európában alakult ki igen meleg idő. A Fekete-tenger északi partvidékén felhős, csapadékos, hűvös az idő. A Kárpát-medence felett délelőtt kevés, délután már több felhő figyelhető meg.

Szerdán, a csendes éjszaka után a sok napsütés hatására gyorsan emelkedik a hőmérséklet. Csak északkeleten lesz kevés felhő. Kora délutánra 23-27 fok várható. Általában mérsékelt szélre számíthatunk. Délután megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként nyárias záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Zivatarok idején átmenetileg megélénkül a szél.

A frontmentes, kellemesen meleg időben az erőteljes UV sugárzásra kell figyelnünk. Általában jók lesznek a közlekedési feltételek, csak zivatarok idején kell nagyobb elővigyázatossággal lennünk. Az egész Kárpát-medencében meleg, nyárias időjárás lesz jellemző, délután elszórtan záporokkal, zivatarokkal.

Csütörtökön az ország legnagyobb részén száraz, meleg, nyári időben lesz részünk sok napsütéssel. A keleti határszélen azonban elsősorban délelőtt növekszik meg időnként a felhőzet, és ott elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Máshol csak elvétve alakul ki frissítő zápor. A Tiszántúlon átmenetileg megélénkül az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul. A frontmentes időben szervezetünk regenerálódhat.

Pénteken tovább fokozódik a nyár. Országszerte napsütésre számíthatunk, délután is csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. Legfeljebb elvétve alakulhat ki frissítő zápor, zivatar. A mérsékelt szélben 27, 30 fokig melegszik a levegő. A nagy melegben fontos a folyamatos folyadék-utánpótlás. Szervezetünk a hőségben fáradékonyabbá, lomhábbá válik.

A hét végén igazi kánikulában lesz részünk. Délelőttönként zavartalan napsütésre számíthatunk. Délután elsősorban a Dunántúlon és északon képződhetnek gomolyfelhők, melyekből elszórtan frissítő zápor, zivatar alakulhat ki. Országszerte eléri a hőmérséklet a 30 fokot. Tavaink ekkorra már 23-25 fokra melegednek, folyóink hőmérséklete is átlépi a 20 fokot.

A nyári idő meggyorsítja a növényzet fejlődését. Lassanként rendeződnek a dolgok, a gyümölcsök közül a földi eper elhúzódó érése befejeződik, ugyanakkor a kései cseresznye, a ribizli és a málna a napokban kezd érni.

Jégesők is lehetnek a következő melegebb napokban, ami néha életveszélyes is lehet.

(ICI Interaktív Meteorológia)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!