Itt az igazi kánikula

Vágólapra másolva!
A napok óta tartó melegedés hétfőn éri el a csúcspontját. Sokfelé számíthatunk 30 fokot is elérő kánikulai értékekre. Nem csak a nappalok, az éjszakák is augusztust idézően kellemesen melegek lesznek. Kedden-szerdán lesz egy gyenge hidegfront hatására lesz némi visszaesés a hőmérsékletekben, de a hét második felében folytatódik az évszaknak megfelelőnél több fokkal melegebb, szőlőérlelő időjárás.
Vágólapra másolva!

Középpontjával Skandinávia felett örvénylő hatalmas ciklon okoz esőzéseket a térségben, a Benelux-államokban, valamint Németország és Lengyelország északi területein, és a Baltikumban. A kontinens többi részén késő nyári idővel találkozhatunk. A Földközi-tenger egész partvidékén visszatért a nyár, Ibéria déli vidékein továbbra is afrikai hőség uralkodik. A Kárpát-medence fölé meleg levegő áramlik. A Kárpát-medence északkeleti területeit érinti időnként egy-egy felhősáv.

A trópusi térség legerősebb, rendkívül hosszú élettartamú tájfunja örvénylik a Csendes-óceánon. Már Tokió felé közeledik az Ioke tájfun, a benne fújó szelek messze maghaladják a budapesti vihar erősségét.

Hazánkban sokkal békésebb az időjárás, szép szőlőérlelő szeptemberi napok elé nézünk, hétfőn pedig egyenesen kánikulára van kilátás! Remek az idő a szabadtéri programokhoz, szép kirándulásokhoz.

Részletes időjárás

Hétfőn a több órás napsütést kevés felhő zavarja, igazi nyári időben, sőt kánikulai hőmérsékletben lesz részünk. Az északkeleti országrészben időnként komolyabb felhők is megjelenhetnek, de csak elszórt csapadék várható. Megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul, ami több fokkal meghaladja az ilyenkor szokásos értékeket, nyáriasan öltözködhetünk.

A késő nyári idő jó hatással van közérzetünkre, szervezetünk feltöltődik. A természetes vizeink már hűvösek, az időjárás inkább kiránduláshoz, sportoláshoz tökéletes. Ideálisak a közlekedési feltételek is.

A Kárpát-medence északkeleti területein lesz több felhő elszórt záporokkal, zivatarokkal.

Kedden egy gyenge, száraz hidegfront érkezik. A többórás napsütést időnként vonuló felhők zavarják. Élénk lesz az északnyugati szél. A felmelegedés pár fokkal visszaesik, 22, 27 fok között alakul.

Szerdától szinte zavartalan napsütésre van kilátás. A szerdai 20, 25 fokos "mélypont" után csütörtöktől 25 fok körüli kellemes hőmérsékletek várhatók.

ICI Interaktív Meteorológia

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről