Akár önmagában is fogyaszthatjuk vagy sült húsok köreteként.
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 2 paradicsom, 2 szál újhagyma, 1 chilipaprika, 1 evőkanál vörösborecet, 1 csokor korianderlevél, só
Elkészítése:
Vágjuk az uborkát 3-4 centis darabokra, majd a darabokat az oldaluknál fogva gyaluljuk le. Tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a kimagozott és felcikkezett paradicsomot, az összevágott hagymát és az összetépkedett korianderlevelet.
Az csípős chilipaprikát vágjuk hosszában kétfelé, majd éles késsel vágjuk ki az ereit. Utána alaposan mossunk kezet, és ne nyúljunk a szemünkhöz vagy az orrunkhoz, a chili ugyanis nagyon kimarhatja a nyálkahártyát.
Karikázzuk fel vékonyra a paprikát, és tegyük az uborkához. Szórjunk rá kevés sót, csorgassuk meg a vörösborecettel, és óvatosan keverjük össze.
Jól behűtve, tálkákban tálaljuk.