Hozzávalók:
60 dkg tintahalkarika (friss, vagy mélyhűtött), 5-6 érett paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 4 evőkanál olívaolaj, 1 ág friss bazsalikom, fél kávéskanál erőspaprika-krém, darált bors, só
Elkészítése:
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd dobjuk bele a tintahalkarikákat, és hirtelen, erős lángon süssük 2 percig.
Adjuk hozzá a tintahalhoz a zúzott fokhagymákat, keverjük jól el a forró olajban, majd öntsük bele a felkockázott paradicsomokat is.
Öntsük hozzá a paradicsomos-tintahalas keverékhez a bort, fűszerezzük darált borssal, kevés sóval, az erőspaprika-krémmel, és az összecsíkozott bazsalikommal.
Forraljuk össze az egészet két-három percig. Majd tálaljuk kurkumával sárgára megszínezett, párolt rizzsel.