Divatba jönnek a nőies férfimellek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: EPA

Az első körben durvának tűnő tervezői ötletek - ha szelídítve is - mind beszivárognak a mindennapi viseletbe, a köznapi divatba - magyarázza Mason. Westwood a közgondolkodásnak és "normálisnak" teljesen hátat fordító ötletei előbb-utóbb megjelennek a tucatruhák szabásmintáin is.
A divattervezőknek pont az a feladatuk, hogy a megszokottól eltérőt, sok esetben sokkoló újdonságot vigyenek a kifutókra, ami aztán szép lassan elfogadottá válik.
Westwood hozta be például a punkot a divatba, az ő nevéhez fűződik a biztosítótűk, a tépett pólók, láncok és kutyanyakörvek konszolidálása. Szintén az ő újítása volt a nyolcvanas években az a romantikus vonulat, amely fodros, nőies ingekbe öltöztette az addig szigorúan vasalt férfiakat.

Vivienne Westwood honlapjahttp://www.viviennewestwood.com/

De nem Vivienne Westwood az egyetlen tervező, aki a nőies vonalakat csempészi a férfiak öltözködésébe. Egyáltalán nem szokatlan ma egy férfipulóver bézs vagy rószaszínben, egy ing zsabós vagy bő blúzszerű megoldásokkal, vagy akár a férfi-csípőnadrág.

Westwood show-ja különösen érdekes egy bizonyos szempontból: a divatbemutatók kifutóin látható lányok keskeny csípőjükkel, ultravékony vonalaikkal egyre férfiasabbak - mi lehet erre válasz? A férfiaknál hozzuk divatba a nőiesen domborodó melleket.