Reneszánsz szívtipró a filmvászonról

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HölgyfórumTüzes tekintete sok női szívet megdobogtatott már. Két kiemelkedő alakítása, két prominens kosztümös filmben, a Szerelmes Shakespeare-ben és az Elizabeth-ben hozta meg számára a sikert, és egyben sok nő rajongásának tárgyává emelte.

Az angliai Salisburyben született 1970. május 27-én, de az írországi West Corkban nőtt fel egy népes családban. Édesanyja, Jini írt és festett, édesapja farmerkedett és fotós szenvedélyének élt. Négy bátyja van és két nővére. Bátyjai közül egyik az ikertestvére, a legidősebbet, Ralphot már ismerjük (Angol beteg, Schindler listája), és van egy fogadott öccse. Mint testvérei közül a legtöbben, Joseph is a művészetek felé fordult, már igen korán, középiskolás korában. Érettségi után színházi produkciókban szerepel Anglia-szerte, majd az igen nagy presztízsű Shakespeare Királyi Társulat tagja lesz két évad erejéig. Innen tovább lép, és a filmezés kezdi érdekelni.

www.miramax.com
Gwyneth Paltrow-val a Szerelmes Shakespeare-ben
Lopott szépségSzerelmes Shakespeare Elizabeth


Forrás: HölgyfórumEbben egyetértenek bátyjával, Ralphfel: a filmes világban mindent a pénz dönt el és határoz meg. Joseph színház iránti szeretete a magyarázata annak, hogy a nagy sikerű Szerelmes Shakespeare után miért nem hódolt be Hollywoodnak. Ő például egyike azoknak a nagyon keveseknek - színészekről van szó -, akik rendszeresen színházba járnak, és mindig tudják a londoni színházak programját. Még egy adalék ahhoz, hogy mi a véleménye Hollywoodról: - A színészi munka számomra azt jelenti, hogy kommunikálok a közönséggel, és ugyanakkor saját belső énemmel is. Minden karakter megjelenítésekor pszichológiai elemzést végzek. Sokkal jobban érdekel az anyag, a téma, maga a darab, mint az, hogy együtt sztárpózoljak Clint Eastwooddal egy bárgyú filmben, ami ráadásul manipulatív.

2001-ben aztán mégis leforgatja Jude Law-val és Ed Harrisszel az Ellenség a kapuknál című háborús filmet, ami hamar megbukott. Majd Heather Grahammel forgatta a Killing Me Softly című filmet, és már folynak az előkészületei következő filmjének, a The Great Raid című háborús opusznak, amelyben Benjamin Bratt lesz a partnere.

Filmrészlet a Szerelmes Shakespeare-bőlhttp://www.apple.com/trailers/miramax/shakespeare.htmlJoseph Fiennes-rajongói oldalhttp://www.angelfire.com/az/msmossie9z/fiennes.html

Joseph Fiennes nem beszél barátnőkről. Annyit tudunk róla, hogy egy ideig komoly kapcsolat fűzte Catherine McCormack színésznőhöz. Tudjuk róla, hogy hálás Julia Robertsnek és Hugh Grantnek, mert a közös filmjüknek köszönhetően (Notting Hill) felmentek az ingatlanárak a londoni bohémnegyednek nevezett Notting Hill-ben, ahol Joseph is lakik. Szívesen beszél kedvenc focicsapatáról, a Chelsea-ről, ha teheti, kint van a meccseiken. De magánéletéről nem beszél. Annak ellenére, hogy életét rivaldafény pásztázza, mind ez idáig sikerült megőriznie magánélete zavartalanságát.