A tévé gyorsítja a szexuális érést

Vágólapra másolva!
A televízió képernyője előtt eltöltött túl hosszú idő negatív hatással van a hormonrendszerre és gyorsítja a gyerekek szexuális beérését - tárták fel olasz kutatók egy toscanai faluban elvégzett vizsgálatuk során. Azoknak a gyermekeknek, akiknek egy hétre megtiltották a televíziózást, harminc százalékkal több melatonin volt a vérében, mint a kísérlet megkezdése előtt.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

A túlságosan kevés melatonin alvászavarokhoz vezet, és a gyerekek korai szexuális beérését idézi elő - mutattak rá a firenzei egyetem kutató orvosai, akik a hormonrendszer zavarait a televíziós készülékek által kibocsátott elektromágneses sugárzásnak tulajdonítják - adta hírül vasárnap a La Repubblica című római lap.

A kilencezer lakosú Cavriglia községben mintegy ötven család gyerekeivel együtt májusban egy hétre önként lemondott a televíziózásról. Ezen a héten a kicsinyeket nem lehetett a televíziós készülék elé ültetni, hanem a szülőknek együtt kellett játszaniuk velük, esténként pedig mesét olvastak fel nekik.

A kísérlet célja az volt, hogy kiderítsék, hogy lehet-e "méregteleníteni" azoknak a gyerekeknek a szervezetét, akik hétköznapi körülmények között napi átlag három órát töltenek a képernyő előtt.