Nem isznak elég sört a szigetlakók

Vágólapra másolva!
Nyereséges eddig a Sziget Fesztivál, de (viszonylag) kevés sör fogy. Takács Gábor, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. ügyvezető igazgatója vasárnap elmondta, hogy a multikulturális rendezvény első négy napja alatt a jó időnek is köszönhetően összesen 221 ezren látogattak ki az Óbudai-szigetre.
Vágólapra másolva!

A rendezvény nyereségességéhez naponta legalább 50 ezres vendégszám szükséges - ami eddig "bejött" -, ugyanis egy hét alatt 350 ezer látogató után térül meg a szervezők költsége. A Sziget Fesztivál költségvetése 1,45 milliárd forintot tesz ki, ami 200 millió forinttal haladja meg az elmúlt évit. Tavaly a rendezvény az esős idő miatt nullszaldósan zárt, a koncertekre akkor 353 ezren voltak kíváncsiak az egy hét alatt. A nyereséget akkor az első napok esőzései mosták el.

Beszámoltak arról, hogy az idei fesztiválon eddig a csütörtökön a Nagyszínpadon fellépő Busta Rhymes koncertje bizonyult a legnépszerűbbnek, de Omara Portuondo is nagy tömegeket vonzott a Világzenei Színpadon - ugyancsak csütörtökön.

Sikeresnek ígérkezik még a hétfői Basement Jaxx és a Faithless fellépése is az utolsó napon. Ezeknek a koncerteknek a népszerűségében bízik a Dreher Sörgyárak Rt. is, ugyanis egyelőre túlzónak bizonyult a vállalat azon célkitűzése, hogy egymillió korsó sört értékesít az egyhetes rendezvény alatt. Bakos Ibolya, a vállalat marketing vezetője elmondta: eddig félmillió korsóval ittak meg a szigetlakók a fesztivál négy napján, így már csak három nap van a terv második felének teljesüléséhez.

Tavaly 980 ezer korsónyi serital fogyott.

Várjuk Szigetes fotóidat, a legjobbakat tálcányi Borsodi sörrel jutalmazzuk! [email protected]