Ismét koalícióban gondolkodik Demszky

Vágólapra másolva!
A jelenlegi főpolgármester kiegyensúlyozott és hatékony koalíciós munkára számít a város vezetésében a választások után. Az SZDSZ kampányzáróján mind Demszky Gábor, mind a párt elnöke kizárta annak lehetőségét, hogy a választások után a szocialisták abszolút többségben legyenek a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Demszky Gábor, az SZDSZ főpolgármester-jelöltje a kisebbik koalíciós párt fővárosi kampányzáró sajtótájékoztatóján ismét arra kérte a választókat, hogy mind listavezetőként, mind főpolgármesterként támogassák a vasárnapi választásokon. Megerősítette, hogy a választások után megkezdi a tárgyalásokat az MSZP-vel. "A szocialistákkal minden vita ellenére hatékonyan tudtunk eddig együttműködni" - mondta a jelenlegi főpolgármester. Megismételte, hogy helyetteseként számít szocialista kihívójára, Gy. Németh Erzsébetre, a koalícióban pedig az MSZP szakembereire. Demszky szerint az Orbán-kormány idején szembe akarták állítani Budapestet és a vidéket, most azonban a baloldali kormány segítségével megválasztásuk esetén eleget tudnak tenni az ígéreteiknek.

Kuncze Gábor, a párt elnöke arról számolt be, hogy mit tapasztalt vidéki látogatásai során. Kuncze szerint az SZDSZ nem csak megtartja pozícióit, de új városokat is meghódít. Emellett testületi tagjaik száma is nőni fog - mondta. Mind Demszky Gábor, mind Kuncze Gábor kizárta annak lehetőségét, hogy a választások után a szocialisták abszolút többségben legyenek a fővárosban. Demszky kiegyensúlyozott és hatékony koalíciós munkára számít, mint mondta: "az egypárterendszer ideje lejárt".