Magyar huszárok lóháton üldözték a Giro d'Italia kerékpárosait - videó

cycling Horizontal
A Hungarian hussar rides along competitors during the first stage of the Giro d'Italia 2022 cycling race, 195 kilometers between Budapest and Visegrad, Hungary, on May 6, 2022. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogyan az egész ország, úgy Martonvásár is nagyon várta, hogy a Giro d'Italia mezőnye elérje a településüket. Az első szakaszon huszárok kísérték a világ legjob kerékpárversenyzőit.

A hatalmas érdeklődés olyan látványos dolgokat képes alkotni, mint amit a martonvásári Szent László Huszáregyesület vitt véghez, akik lóháton csatlakoztak a Giro d'Italia magyarországi Nagy Rajtjához.

Már a háromnapos kerékpáros fesztivál első két napja is óriási sikerként könyvelhető el, a rózsaszínben az utak mellett lévő embertömeg jól jelzi, hogy nem csak egy szűk réteg kíváncsi arra, hogy mire megy Valter Attila, Fetter Erik és Peák Barnabás a sztárok alkotta mezőnyben.

A visegrádi dombos befutó és a budapesti időfutam után ezúttal teljes egészében a vidéké lesz a főszerep. Vasánap 12:20-kor Kaposvárról indulnak a bringások, hogy egy nagykanizsai kitérővel célba vegyék a Balaton-felvidéket, amelyen áttekerve Balatonfüreden csatázhatnak majd óriásit a győzelemért.

Továbbra is - jó értelembe véve - szürreális a Giro d'Italia mezőnyét Magyarországon látni Forrás: AFP/Luca Bettini

A világ legjobb sprinterei akár 70-80 km/órás sebességre is felgyorsulhatak az utolsó métereken, amit érdemes a helyszínen átélni, hogy mit is jelent valójában. Akkora klasszisokat láthatunk testközelből, mint a valaha volt egyik legjobb, Mark Cavendish, aki napjaink egyik legeredményesebbjével, Caleb Ewannel és Valter Attila csapattársával, Arnaud Démare-ral harcolhat a herendi porcelánért.

Könnyen lehet, hogy Mathieu Van der Poel is beleszól majd a küzdelembe, de az is benne van, hogy ő csak a Visegrádon megszerzett rózsaszín trikóját fogja majd védeni. A három magyartól a Top 30-ba kerülés is extra lenne ezen a napon, de a tihanyi emelkedő okozhat még meglepetéseket a végén.