Túlélőshow középiskolásoknak

Vágólapra másolva!
Hat neveletlennek mondott gyereket az amerikai Utah állam vad vidékeire küldenek, hogy megjavuljon a magatartásuk. A kísérletet az egyik brit kereskedelmi csatorna is közvetíti.
Vágólapra másolva!

A mostanáig droggal és erőszakkal élő tinédzsereket szeretnék átváltoztatni azzal az akcióval, amely a Channel4 brit televízió új, ifjúsággal foglalkozó műsorának alapanyaga.

A fiatalokon, akik szüleik szerint annyira nehezen kezelhetők, hogy csak egy túlélőtúra élményei változtathatnak rajtuk, egy Amerikában népszerű nevelési módszert alkalmaznak. A Channel4 műsorának hat főszereplőit, akárcsak több tízezer egyesült államokbeli társukat vadonba szervezett táborba (Wilderness Camps) küldik, ahol szigorú körülmények között és kíméletlen felügyelők irányításával élik majd mindennapjaikat. A tragédiák, illetve a tizenévesek további romlásának megelőzésére a táborlakók állapotát a helyi pszichológusok folyamatosan figyelemmel kísérik - írta az Ananova.

Forrás: MTI
Utah-i táj

A Channel4 programja szintén végig követi a hat fiatal táborbeli életét, amely egy túlélőshow-hoz hasonló műsort eredményez majd, azzal a különbséggel, hogy a nézők nem szavazhatnak arról, ki kerüljön le először a képernyőről.

"Ezek középosztálybeli gyerekek, akikkel többféle baj van; erőszakosak, valamint drog- és alkoholproblémákkal küszködnek" - ismertette a Brat Camp (Kölyöktábor) című program hat kiskorú résztvevőjének hátterét a produkció szóvivője, aki azt is elmondta, hogy alapos válogatás után jelölték ki őket a tévés szereplésre.

"Problémás gyerekek szüleit céloztuk meg a műsorba invitáló felhívásunkkal, amelyre több mint száz pályázat érkezett" - közölte a Channel4 munkatársa a műsort megelőző szervezési munkáról.

A Channel4 korábban több, a mostanihoz hasonló műsort készített, amelyben hivatalos véleménye szerint a fiatalok problémáit dolgozza fel. A brit kereskedelmi csatorna 2003 augusztusától a tizenévesek nemi életéről szóló műsorszériát indított, amelybe dokumentumfilmet, musicalt és valóságshow-elemeket tartalmazó programot is beválogattak. Ezek közül különösen nagy nézettséget hozott a Teen Big Brother - The Experiment (Tini Big Brother: a kísérlet) című program, amelyben két tizennyolc éves szereplő lefeküdt egymással a kamerák előtt.