Minden idők legalacsonyabb nézettségét produkálja az új „Ki vagy, doki?”

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A „Ki vagy, doki?” vezető írója és showrunnerje egy interjúban elismerte, hogy a nézettség nem olyan, mint remélte, de szerinte még így is rengeteg fiatal nézőt vonz a sorozat.
Vágólapra másolva!

Russell T. Davies nem csinált titkot abból, hogy a 60 éves franchise-ban LMBTQ-tematikájú programot szeretne erőltetni.

Egy interjúban korábban kifejtette, hogy a főszereplő neme, faji hovatartozása és/vagy szexualitása már a castingnál fontos szerepet játszik, ezért is Ncuti Gatwa színészt választották ki a címszerepre. Gatwa a későbbiekben arra kérte a nézőket, hogy kapcsoljanak el, ha túl soknak érzik a sorozatban megjelenő LMBTQ-propagandát.

Ennek hatására a nézettség bezuhant.

Miután a showrunner elmondta, hogy nagyon büszke a műsorra, Davies elismerte, hogy a nézettségi adatok kissé csalódást okoztak.

Kiemelte: 

Az a közönség, akit soha senki nem kap meg, a 30 év alattiak. Ők már nem néznek tévét. De e tekintetben a számok csillagászatiak. A »Ki vagy, doki?« a legnépszerűbb műsor a fiatalok körében. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges. De a számokkal zsonglőrködő emberek szerint minden célt elértünk és túl is teljesítettünk. A BBC-nél úgy szaladgálnak, mint az őrültek."

Lehet, hogy a fiatalokat vonzza a sorozat, de az általános nézettségi mutatók szerint nem túl népszerű a "Ki vagy, doki?" erősen politizált évada.

Az évad eddigi nézettségi adatai a következők:

1. epizód - 2,6 millió (éjszakai nézettség) / 4,01 millió (hétnapos összesített nézettség).

2. epizód - 2,4 millió / 3,91 millió

3. epizód - 2,04 millió / 3,58 millió

4. epizód - 2,62 millió / 4,06 millió

5. epizód - 2,12 millió / 3,38 millió

6. epizód - 2,11 millió / (N/A)

A 2021/2022-es évben az epizódok átlagosan 3,83 millió, míg a 2020/2021-es epizódok 4,11 milliós nézettséget értek el.

Davies nyilatkozata értelmében már jó ideje tervben volt, hogy nagyobb hangsúlyt kap a sorozatban a sokszínűség és a befogadás. Ahogy az sem volt titok, hogy megpróbálják minél fiatalabbakra erőltetni a témát, ami úgy tűnik, hogy sikerült is nekik.

A showrunner egy 2023-as interjúban azt mondta, hogy szerinte fontos a "láthatósági dolog", és hogy a bigottság elkerülhető, "ha úgy nőnek fel a gyerekek, ha látják ezeket a dolgokat". Azt is kijelentette, hogy 

a gyerekeket könnyebben befolyásolhatja az ideológia.

Ha Davies valóban úgy véli, hogy a fiatalabb nézők nézettségi mutatói mérföldkőnek számítanak a sorozat történetében, akkor miért nem jelentették még be a következő évadot?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről