Hackertámadás érte a Disney-t

Disney+ : Illustration
Szigorúbban lép fel a Disney a jelszómegosztások ellen
Fotó: Getty Images
Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indítottak a Disney szórakoztatóipari cégnél történt hackertámadás miatt. A hackerek hétfőn azt állították, hogy több mint egy terabájtnyi adatot loptak el a Disney-től. Bár a vállalat közölte, hogy vizsgálatot indítanak, a hackertámadást nem erősítették meg.
Vágólapra másolva!

A Disney vizsgálja az ügyet"

– mondta egy szóvivő a The Hollywood Reporter (THR) című lapnak.

A hackelésről szóló szóbeszéd hétfőn ütötte fel a fejét, amikor a "Nullbulge" hacktivista csoport magára vállalta a felelősséget. A Nullbulge úgy határozza meg magát, mint "egy hacktivista csoport, amely a művészek jogait védi, és biztosítja a munkájukért járó méltányos díjazást".

A THR szerint a "kiszivárgott információk között szerepel a Disney belső kommunikációjának egy része, képek, bejelentkezési adatok, stúdióinformációk, reklámkampányok és egyéb információk, amelyek szinte mind a Salesforce tulajdonában lévő kommunikációs platformról, a Slackről származnak".

Az incidens a legújabb a kibertámadások sorában, amelyek idén média- és telekommunikációs vállalatokat céloztak meg. Tavasszal a Roku közölte, hogy 

több mint félmillió fiókot veszélyeztettek egy adatbetörés során.

Májusban a Ticketmaster tulajdonosa, a Live Nation közölte, hogy támadás áldozata lett, és "bűnöző fenyegető szereplők" a darkweben értékesítették a felhasználói adatokat.

Az incidens nem is jöhetett volna rosszabbkor a Disney számára. Az elmúlt hónapokban a cégen belüli elbocsátásoktól volt hangos a sajtó és a filmjeik sem olyan sikeresek már, mint régebben voltak – köszönhetően a woke-propagandának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről