Erősen szexualizált, feminista dala miatt kritizálják Katy Perryt

"American Idol" Season 22 Top 10 Event - Arrivals
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Katy Perry popénekesnőt olyan sokan gúnyolták új kislemeze miatt, hogy végül a közösségi médiában azt állította, hogy a dal valójában „szatíra”.
Vágólapra másolva!

A 39 éves énekesnő csütörtökön adta ki a „Woman's World” című új dalát a hamarosan megjelenő, „143” nevet viselő albumáról. A dal azonban vegyes kritikákat kapott a rajongóktól és a kritikusoktól is, akik szerint a szándékolt girl-power üzenet nem jött át.

A klipben Perry igencsak szűk ruhákban táncol, miközben a refrén sorait ismételgeti: „Ez a nők világa, és szerencsés vagy, hogy benne élsz.”. Egy ponton az énekesnőt egy üllő összetöri, majd újra felfújja magát, és tovább masírozik a kaotikus eseményekkel teli utcákon. A dal úgy ér véget, hogy felszáll egy helikopterrel, kezében a női nem szimbólumával.

Így nézne ki egy feminista videoklip, ha egy férfi készítené”

– írta egy YouTube-kommentelő.

Ez olyan, mintha a girl boss feminizmus paródiája lenne”

– írta egy másik rajongó.

Egy X-felhasználó „nagyon gusztustalannak” nevezte, míg egy másik szerint a dal „a 2010-es évek elején ragadt, és nem a jó értelemben”.

Perry visszavágott a közösségi médiában, azt írva: „BÁRMIT MEGTEHETSZ! MÉG A SZATÍRÁT IS!”

Sok néző kritizálta a popsztárt azért is, mert a számon Dr. Luke-kal (valódi nevén Lukasz Sebastian Gottwalddal) dolgozott együtt, akit korábban szexuális zaklatással és visszaéléssel vádolt meg a popénekesnő Kesha. Gottwaldot azonban hivatalosan soha nem vádolták meg semmilyen bűncselekménnyel sem, később még ő beperelte Keshát rágalmazásért.

Dr. Luke-kal dolgozni, ez most komoly? Annyira csalódott vagyok”

– írta egy Instagram-kommentelő.

A kritikusok sem rajongtak az új kislemezért, a Vulture szerint „a leghitványabb újrafeldolgozás”. A The Cut kritikusa szerint a „Woman's World” „felejthető” és „borzasztó”, míg a The Guardian szintén „elavultnak” nevezte.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről