A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Átvizsgálják a Wireless fesztivál látogatóit "sértő" ruhadarabok után kutatva

Vágólapra másolva!
Belépéskor átvizsgálják a londoni Wireless fesztiválra látogatókat másokra nézve "sértő" ruhadarabok után kutatva.
Vágólapra másolva!

A Finsbury Parkban megrendezésre kerülő rap és hip-hop fesztiválra jegyet váltókat átvizsgálják, „a kulturális kisajátítást elősegítő ruházatot és tárgyakat” fognak keresni. A sértőnek talált ruhadarabokat feltehetően elkobozzák majd.

A Wireless honlapján található információk nem részletezik, hogy mely ruhadarabok tartoznak a tilalom alá – kérdéses, hogy a tilalom kiterjed-e a sombreróra (mexikói kalap), vagy a keffiyeh sálakra, esetleg a palesztin-ügy szimbólumára is"

– írja a The Telegraph.

A spekulációk szerint a szervezők hasonló politikát követnek, mint a Reading Fesztiválon, ahol megtiltották, hogy az emberek sombrerót viseljenek, mert az sérthette volna a mexikóiakat.

Az újság még azt is felveti, hogy a fehérek által viselt raszta haj sértő lehet a feketékre nézve (annak ellenére, hogy a raszta az ókori Egyiptomból származik).

Azokat a személyeket, akiket azzal gyanúsítanak, hogy sértő vagy veszélyes tárgyakat hordanak maguknál, esetleg illegális tevékenységet folytatnak az arénában vagy a terület más részein, bármikor átvizsgálhatják" 

– olvasható a fesztivál honlapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!