A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Ismét drágul a Disney+

okostévé távirányító tévézés remote control streaming
Fotó: Glenn Carstens-Peters / Unsplash
Vágólapra másolva!
Kamala Harris gazdasági politikájának köszönhetően a következő hetekben akár 25 százalékkal is megemelkedhet a Disney streaming-szolgáltatásának ára.
Vágólapra másolva!

A Walt Disney Company kedden bejelentette, hogy ismét megemeli a streaming-szolgáltatásának havi előfizetési díjait – a döntés vonatkozik a Disney+-ra, a Hulu-ra és az ESPN+-ra is. Október 17-től a Disney+ előfizetés ára – reklámmegszakításokkal együtt – 9,99 dollárra (3640 forint) emelkedik, ami 25 százalékos növekedést jelent. Ugyanez vonatkozik a reklámokkal ellátott Hulu csomagra is.

A reklámmentes Disney+ előfizetés 14 százalékkal kerül többe, mint korábban: 15,99 dollárt (5825 forint) kell majd fizetniük a fogyasztóknak havonta. A reklámok nélküli Hulu 18,99 dollárra (6920 forint) emelkedik. A már így is drága Hulu with Live TV még drágább lesz, 82,99 dollárba (30.230 forint) kerül majd.

A Disney egy évvel ezelőtt 27 százalékkal növelte az árait, ennek az eredménye az lett, hogy 

a streaming-szolgáltató 400 ezer amerikai ügyféltől búcsúzott az emelést követő negyedévben.

A streaming-fláció keményen sújtja az amerikai fogyasztókat, mivel a streamingszolgáltatók, köztük a Netflix és az Amazon Prime Video is folyamatosan emeli a havi előfizetési díjakat. Míg a közelmúltban az volt a céljuk, hogy a fogyasztókat a számukra jövedelmezőbb, reklámokkal támogatott szolgáltatásaikra való átállásra kényszerítsék, mostanra sokan teljesen átvették a streaming csomagokat – egyfajta helyettesítő kábeltelevíziós csomagot, amelynek célja, hogy a fogyasztók a "megtakarítás" ürügyén olyan szolgáltatásokért fizessenek, amelyeket nem néznek.

Azt nem tudni, hogy hazai viszonylatokban várható-e emelkedés, vagy egyelőre csak az Egyesült Államok érintett. Magyarországon a Disney tavaly decemberben 24 százalékkal növelte a streaming-szolgáltatásának árát: a havidíja 2490 forintról 3090 forintra, az éves díja pedig 30.900 forintra emelkedett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!