Brutális: kisgyerek lőtte agyon a csecsemőt

Vágólapra másolva!
Fejbe lőtt egy csecsemőt egy parkolóban a kisgyermek, a töltött fegyvert az autó hátsó ülésén találta – közölte a texasi rendőrség. A rendőrség közölte, hogy a brutális eset kapcsán fontolóra vehetik a gondatlanságból elkövetett bűncselekmény vádját.
Vágólapra másolva!

Három gyerek ült egy ezüstszínű terepjáróban a San Antonió-i Audie L. Murphy VA Egészségügyi Központ parkolójában hétfő délután, amikor az egyik gyerek megtalálta a töltött fegyvert és lőtt, a golyó pedig eltalálta a 10-11 hónapos csecsemőt – közölte William McManus, San Antonio rendőrfőnöke. Az egészségügyi központ mentősei megpróbálták megmenteni a gyereket, de a helyszínen halottnak nyilvánították a csecsemőt. A másik két gyermek 2 és 3 éves volt. A brutális baleset alatt a gyerekek állítólag nem voltak felügyelet nélkül, az autóban ült egy felnőtt nő is, aki orvosi ellátásra várt.

Brutális: kisgyerek lőtte agyon a csecsemőt
Brutális: kisgyerek lőtte agyon a csecsemőt. Rendőrségi kordon, illusztráció.
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto

A hatóság közölte, hogy még nem állapították meg a fegyver tulajdonosát.

A rendőrség kezdetben azt mondta, hogy az esetet tragikus balesetként vizsgálják, és nem fontolgatnak vádemelést, de később megerősítették, hogy a nyomozás eredményétől függően vádat emelhetnek gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt.

McManus elmondta, hogy az előzetes vizsgálat során még nem határozták meg, hogy az autóban ülő nő és a három gyermek között milyen kapcsolat áll fenn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!