Csavarhúzóval, egy csomag keksz miatt küldte halálba a tini menedékkérő a 27 éves szállodai dolgozót

Vágólapra másolva!
Újabb menedékkérő által elkövetett gyilkossággal borzolja az idegeket az Egyesült Királyságban. A vád szerint a 18 éves Deng Chol Majek – valószínűleg júliusban, illegális úton érkezett az Egyesült Királyságba – halálosan megsebesítette a Rhiannon Skye Whyte-ot, aki egy migránsoknak otthont adó szállodában dolgozott.
Vágólapra másolva!

A 27 éves áldozat a walsalli Bescot Stadion állomáson elkövetett támadás következtében lelte halálát, miután az elkövető egy csavarhúzóval tarkón szúrta. A tettest Deng Chol Majeket letartóztatták. A The Sun értesülései szerint egy csomag keksz miatt elfajult vita vezetett a késeléshez.

A 18 éves férfi feltehetőleg a nyár közepén egy kis hajón átkelve, iratok nélkül érkezett az Egyesült Királyságba, és beadta menedékkérelmét. Abban a Park Inn Radisson Hotelben kapott szállást, ahol Ms. Whyte dolgozott. Az áldozat vasárnap este 11 -kor fejezte be műszakot, és a 23.21-es vonattal akart hazajutni Walsallba. A rendőrséget 23 óra 25 perckor riasztotta egy járókelő, aki felfedezte a Bescot Stadion állomáson fekvő eszméletlen nőt. Ms. Whyte-ot kórházba szállították, de sajnos szerdán meghalt.

Majeket előzetes letartóztatásba helyezték, november 19-én kell megjelennie a wolverhamptoni bíróságon.

Az ügyészség vádat emelt Deng Chol Majek ellen gyilkosság és támadó fegyver birtoklása miatt a Bescot Stadium vasútállomáson történt tragikus esetet követően. A jövő hónapban lesz a tárgyalást előkészítő meghallgatása. Chol Majeket eredetileg gyilkossági kísérlettel vádolták, de mivel az áldozat, Rhiannon Whyte a támadás után néhány nappal életét veszítette, a vád gyilkosságra módosult” 

– nyilatkozta Nicholas Coates, a West Midlands-i főállamügyész-helyettese.

A szálloda migráns lakóit már kiköltöztették. A nyári zavargások idején éppen a menedékkérőket befogadó szállások álltak a helyi lakosok támadásainak középpontjában .

A gyászolók, ismerősök és ismeretlenek a véres tett színhelyén virággal tisztelegtek a fiatal áldozat emléke előtt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!