Ezer orvos kerülhet utcára

Vágólapra másolva!
Az áprilistól esedékes kórházi átalakítások miatt ezer orvos munkahelye szűnhet meg.  Elképzelhető: a településük elhagyásra kényszerülő fehér köpenyesek kedvezményes lakáshitelt kaphatnak -írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az új kórházi struktúrák bemutatására jövő héten kerül sor, annyi azonban biztos: legalább ezer orvos és több ezer kórházi dolgozó elbocsátására kerül sor hamarosan - erősítette meg Horváth Ágnes, a szaktárca államtitkára.

Milliós végkielégítés

Az elbocsátandó orvosoknak 20-25 éves munkaviszony után fejenként 2-3 milliós végkielégítés jár. A szakértők azt is valószínűnek tartják: a munkahelyüket elveszítők biztosan felveszik áprilistól a végkielégítést, ám később valószínűleg visszaszivárognak az egészségügy területére. A szakállamtitkár arról is említést tett: egyeztetések folynak arról, hogy az elbocsátások miatt lakhelyváltoztatásra kényszerülő orvosok kedvezményes lakáshitelt kaphassanak A tárca a Nemzeti fejlesztési terv forrásaiból képeztetné át a saját szakterületükön feleslegessé vált orvosokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről