A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Változó céges stratégiák a béren kívüli juttatásokban

Vágólapra másolva!
Az év eleji jogszabályi változások miatt több munkáltató az adómentes határig csökkentette a dolgozóknak béren kívüli juttatásként nyújtott egészségpénztári hozzájárulást. A piaci szereplők szerint az érdeklődés az azonnal hasznosítható juttatások-  például az üdülési csekk - felé fordul. A kis cégek cafeteriával kompenzálják az elmaradt béremelést - derül ki a Világgazdaság cikkéből.
Vágólapra másolva!

A változások eredményeként az egészségügyi munkáltatói hozzájárulás adómentes értéke a minimálbér 20 százalékára csökkent. Ennek hatására érezhető változások álltak be a befizetésekben- derül ki a cikkből.

A vállalkozások érezhető hányada az adómentesen adható befizetések limitjére módosította befizetéseit- számolt be tapasztalatairól Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, de ugyanerről nyilatkozott a lapnak az Erste-Harmónia Egészségpénztár és az Allianz Hungária Egészségpénztár képviselője is. Utóbbinál egyébként a munkáltatók közel fele módosította a limitnek megfelelően a hozzájárulást - derül ki a cikkből.

Nő az érdeklődés az üdülési csekk iránt

A befizetések 10-15 százalékos csökkenéséről tájékoztatta a Világgazdaságot az MKB Egészségpénztár. A Generali Egészségpénztár képviselője ugyanakkor arról számolt be: a munkavállalóknak csak a töredéke módosította a szerződést. A piaci szereplők véleménye szerint egyébként az elkövetkezendőkben az érdeklődés az azonnal hasznosítható juttatások - például az üdülési csekk - felé fordul majd.

A kis cégek cafeteriával helyettesítik a béremelést

A cikkből kiderül továbbá, hogy a megszorítások hatására egyre nő a cafeteria népszerűsége a kis- és középvállalók körében. Többen ugyanis a béren kívüli juttatási rendszerrel igyekeznek fedezni a 2007. évi béremeléseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!