A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Állást keresnek az elbocsátott orvosok

Vágólapra másolva!
Megkezdték a munkahelykeresést a kórházi intézménybezárások miatt állástalanná vált orvosok. Sokan lakhelyüktől több száz kilométerre lesznek kénytelenek elhelyezkedni. Több helyen továbbképzéssel, szolgálati lakással és vissza nem térítendő támogatással segítik az elhelyezkedőket - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A kialakult helyzet kapcsán egyes vidéki kórházakban már túlkínálat van az évek óta betöltetlen patológusi, aneszteziológusi, pszichiáteri helyekre jelentkező szakemberekből. A szolnoki Hetényi Géza Kórház orvos igazgatója, Sebestyén Mihály például arról számolt be: az elmúlt hetekben naponta felkeresték a kórházat az álláskeresők. A debreceni Kenézy Gyula Kórházból például egy teljes patológus csoport jelentkezett munkára az intézményben folyamatosan zajló létszámleépítések miatt: innen eddig 300 dolgozót küldtek el - írja a lap.

Kiemelt bérezés, szolgálati lakás

Számos kórház kedvezményekkel csábítja a számára szükséges orvosokat, ápolónőket: támogatják a szakmai továbbképzést. Szolnokon szolgálati lakást is tudnak adni egy-egy szakorvosnak, orvos házaspárnak. A Békés megyei Orosházán kiemelt bérezést, letelepedési, lakhatási támogatást is adnak.

Sokan külföldi munkában gondolkodnak

A tendenciák szerint az ország keleti feléből inkább a nyugati országrész felé igyekeznek az orvosok, a nyugati megyékből pedig inkább Ausztria és Németország irányába kacsingatnak. Az elbocsátott orvosok, ápolónők elhelyezkedését a munkaügyi központok is próbálják segíteni. Baranyában például ingyenes nyelvtanfolyammal segítik az állástalanná vált dolgozókat. A nyelvi képzéseket tervezett külföldi munkavállalás esetén sem kell kifizetniük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!