A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elhalásszák a munkahelyeket a britek elől a külföldiek

Vágólapra másolva!
Politikai vihart kavart Nagy-Britanniában egy friss felmérés, mely szerint az utóbbi tíz évben tíz új munkahelyből kilencet külföldi munkavállalók töltöttek be. A miniszterelnököt saját pártjából bírálták, amiért a kormány 2004-ben megnyitotta a munkaerőpiacot a keleti uniós munkavállalók előtt - írja a  Népszabadság.
Vágólapra másolva!

1997 és a múlt év vége között összesen 242 ezerrel emelkedett a brit foglalkoztatottak száma, miközben ugyanebben az időszakban a Nagy-Britanniában szerencsét próbáló külföldi dolgozóké 1,45 millióval nőtt. Vagyis az újonnan keletkezett 1,7 millió munkahely 85 százalékát a szigetországon kívül születtek foglalják el. Becslések szerint egyébként több mint egymillió új közép-kelet-európai munkavállaló dolgozik az országban.

Az egyik legbefolyásosabb munkáspárti képviselő, Frank Field a számok láttán nyíltan támadni kezdte a kormány politikáját, amely lehetővé tette az Európai Unióhoz 2004-ben, majd - korlátozott mértékben - a tavaly csatlakozott országok állampolgárainak a nagy-britanniai munkavállalást. David Davis, az ellenzéki konzervatívok szakpolitikusa szerint pedig a szikár számok megkérdőjelezik Gordon Brown kormányfő minapi hangzatos ígéretének realitását, amely szerint a "brit munkahelyeket brit dolgozók töltik majd be".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!