A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának nyitómérkőzésén a Kecskemét hazai pályán 2-1-re legyőzte az újonc ETO FC Győrt, így megszerezte idei első győzelmét.

Mindkét csapat csalódást keltően kezdte a szezont. A hazai kecskemétiek döntetlent játszottak a DVSC-vel és a Fehérvárral, majd kikaptak a címvédő Ferencvárostól, így csak tizedik helyről várhatták az összecsapást. Az újonc Győr viszont három vereséggel nyitott, így 

mindkét csapat azzal a céllal lépett pályára, hogy megszerezze idei első győzelmét.

Remekül kezdett a Kecskemét, és a szezon során először megszerezte a vezetést egy szenzációs egyéni akció végén. A kilencedik percben Nikitscher Tamás átvette a labdát a tizenhatos oldalvonalánál, majd két védőn átverekedte magát és a kapu jobb sarkába lőtt.

A gól után a győriek kerültek mezőnyfölénybe, ám a támadó harmadban igazán nagy veszélyt nem tudtak jelenteni. A folytatásban fokozódott a vendég nyomás, de egy kontrából megindult a Kecskemét és Nikitscher révén megduplázta előnyét a szünet előtt. 

Az ETO edzője, Borbély Balázs kettőt is változtatott a szünetben, de igazán a cserék sem hoztak új lendületet. A 62. percben Májer Milán szenvedett ijesztő sérülést, miután egy becsúszásnál maga alá fordult a térde. A kecskemétiek támadója hosszas ápolás után nem tudta folytatni a játékot, így le kellett cserélni. Ezt követően akár le is zárhatta volna a mecset a KTE, de ziccerben kilépő Lukács Dániel centikkel a jobb alsó mellé gurított.

A hátralévő időben nem sok minden történt a pályán, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Aztán hajrá utolsó perceit ismét megnyomta az ETO, Bánáti ziccerét még Kersák bravúrral kivédte, de a 90. percben már ő is tehetetlen volt. Egy szép sarkazás után a csereként beállt Diarra lőtte ki a hosszút, ezzel szépítettek a vendégek.

Az ötperces ráadásban a Kecskemét végül megőrizte minigólos előnyét és megszerezte idei első győzelmét a bajnokságban. Az újonc ETO viszont sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, és továbbra is pont nélkül áll a tabella utolsó helyén.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Kecskeméti TE-ETO FC Győr 2-1 (2-0) 

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!