A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNPupp Réka
12:50CselgáncsOdette Giuffrida-Reka Pupp
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Egyre több német rendőr vállal mellékállást

Vágólapra másolva!
Öt év alatt 12 százalékkal csökkent a berlini rendőrök bére, ezért egyre többen vállalnak mellékállást. A rendőrök szabadidejükben buszt vagy villamost vezetnek, sportot oktatnak, statisztálnak, éttermekben, szórakozóhelyeken biztonsági őri tevékenységet látnak el. A német rendőrség katalógust állított össze a betölthető mellékállásokból. A munkavállaláshoz enegély szükséges, amelyet két évre adnak meg.
Vágólapra másolva!

A szakszervezetek képviselői elmondták: a rendőrök nincsenek könnyű helyzetben. bruttó jövedelmük a 2003-as szinthez viszonyítva 12 százalékkal csökkent. Emellett mind több az őket érő atrocitás, illetve tettlegesség - számol be a Népszabadság.

Katalógusban szabták meg a betölthető munkákat

Ha az atrocitást nem is, de a kereseti gondokat mindenképp megoldja a mellékállás, amivel kapcsolatban a legfőbb kikötés az, hogy vállalása ne feketén, és szigorúan a főnökök beleegyezésével történjék. A pluszmunka ezen felül nem mehet a hivatalos munka rovására, és nem sértheti a hatóság tekintélyét.
A problémák elkerülése érdekében a rendőrség összeállított egy katalógust, amelyből válogathatnak a pluszmunkára vágyók. A döntés után kérvényt kell benyújtaniuk főnökeiknek, az engedélyt pedig először maximum két évre kaphatják meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!