A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Keresnek még dolgozókat az örkényi távmunkaházba

Vágólapra másolva!
Online és telefonos értékesítést illetve adatrögzítést végez a fél éve Örkényben átadott távmunkaház eddigi tíz, főállású alkalmazottja. Az örkényi mintaprojekt eddigi tapasztalatai alapján a munkáltató távmunkásonként évi egymillió forintot takaríthat meg, ami 31 százalékos költségcsökkenést jelent a hagyományos irodai foglalkoztatáshoz képest.
Vágólapra másolva!

A tíz munkavállaló hatórás munkaidőben áll alkalmazásban, még keresünk dolgozókat - mondta a Napi Gazdaságnak Kovács István, a település polgármestere. A házban dolgozó tíz nő jelenleg egy vállalkozás számára gazdasági kiadványok online és telefonos értékesítését végzi, alkalmanként pedig adatrögzítéssel is foglalkozik.

A távmunkaház egy kísérleti projekt eredményeképpen jött létre. Az örkényi önkormányzat a 22 millió forintos épülettel járult hozzá a programhoz, a Magyar Távmunka Szövetség pedig a távmunkavégzésre alkalmasnak talált helyi és környékbeli munkavállalók képzésében, illetve a munkáltatók odavonzásában segített. Az örkényi mintaprojekt eddigi tapasztalatai alapján a munkáltató távmunkásonként évi egymillió forintot takaríthat meg, ami mintegy 31 százalékos költségcsökkenést jelent a hagyományos irodai foglalkoztatáshoz képest - mondta Forgács Tamás, a Deloitte Zrt. szakértője. Ez a megoldás ugyanakkor a fenntartó térség számára is előnyös, mivel a munkabéren és az ingatlanbérleti költségen keresztül az odaáramló tőke 50 fő után eléri az évi 110 millió forintot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!