A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Szétosztotta egyhavi fizetését egy német politikus

Vágólapra másolva!
A brémai polgárok között osztotta szét egyhavi képviselői illetményét a német városállam tartományi parlamentjének egyik jobboldali tagja. Összesen 120 bremerhaveni lakó kapott 20-20 eurót egy kísérőlevél keretében.
Vágólapra másolva!

A nemrég képviselői mandátumot szerzett Jan Timke a Bürger in Wut (BIW - Haragos Polgárok) nevű konzervatív párt jelöltjeként jutott be a törvényhozásba Már korábban is bírálta a testületet, amelynek képviselői havi 2400 eurós (620 ezer Ft) illetményükkel a legdrágábbak a német tartományok parlamenti képviselőinek a sorában.

400 euróval csökkentené a képviselői fizetést

Timke tudatta: hamarosan indítványt fog beterjeszteni annak érdekében, hogy a brémai honatyák illetménye 400 euróval csökkenjen. Jövőbeni illetményeiről mindazonáltal nem kíván lemondani - tette hozzá. A konzervatív BIW bíróság előtt támadta meg a 2007 májusában tartott brémai tartományi választások eredményét, mivel a hivatalos adatok szerint a pártnak mindössze egy szavazat hiányzott ahhoz, hogy bejusson a városállam parlamentjébe. A brémai alkotmánybíróság pótválasztást rendelt el a két bremerhaveni választókerület egyikében, s ennek eredményeként a BIW egy képviselőjelöltje bejutott a parlamentbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!